123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

CNC machines

 

CNC machine kopen?

Bestel hier eenvoudig uw CNC machine van topmerken zoals Snapmaker. Wij hebben de beste 3-in-1 machines voor de laagste prijs. Perfect voor graveren, lasersnijden, frezen en 3D-printen. Voor 23.59 uur besteld is de volgende dag in huis.


Voordelig een CNC machine bestellen?

Bent u op zoek naar een machine die kan 3D-printen, graveren, lasersnijden en frezen? Dan is een CNC machine perfect voor u. De laserkop en freeskop kunnen materiaal graveren of onderdelen uitsnijden. De 3D-printkop kan gebruikt worden om objecten te printen. Deze machines zijn er in vele uitvoeringen en zijn uitermate geschikt om te gebruiken voor verschillende materialen.

Wat is een CNC machine?

CNC staat voor Computer Numerical Control. Dit omvat alle productieprocessen waarbij machines snijden, graveren of onderdelen vormen op basis van computer codes, die de beweging en snelheid van de machine bepalen. Deze machines kunnen materialen als metaal, hout en plastic zeer nauwkeurig bewerken. Het handige aan deze machines is dat ze dit helemaal zelfstandig kunnen doen wanneer ze de juiste code hebben gekregen. CNC machines zijn dan ook perfect om de productiesnelheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en precisie van een proces te verhogen. Er zijn verschillende soorten CNC machines, waaronder een lasergraveerder en een lasersnijder. De 3D-printers in ons assortiment zijn technisch gezien ook CNC machines, omdat deze worden aangestuurd via een computer code die zegt hoe het model geprint moet worden.

De werking van een CNC machine

Een CNC machine beweegt heen en weer op de X-, Y- en Z-as. Het bewegende onderdeel wordt aangestuurd door servo- of stappenmotoren, die de positie aflezen in de computer code die de machine heeft gekregen. De afbeelding of het model dat u wilt gaan maken, moet eerst omgezet worden naar het soort code dat de machine kan lezen. Deze soort code heet GCode (Geometry Code). In de GCode staat precies hoe snel het bewegende onderdeel moet bewegen en naar welke positie. Wanneer de GCode naar de CNC machine is gestuurd, hoeft u alleen nog materiaal toe te voegen en de machine aan te zetten. De rest wordt allemaal automatisch gedaan.

Er zijn ook machines waarbij er meer dan 3 assen zijn en modules waardoor u assen toe kunt voegen. De rotary module voegt bijvoorbeeld een 4de as toe, waarmee u vanuit diverse hoeken en met hoge precisie objecten kunt bewerken. Zo kunt u veel complexere objecten graveren, snijden of frezen. Deze module en andere CNC onderdelen kunt u eenvoudig bij ons bestellen.

Het verschil tussen CNC frezen en 3D-printen

Waar CNC gebruikmaakt van het weghalen van materiaal, is 3D-printen juist gefocust op het toevoegen van materiaal. CNC begint met een groot stuk materiaal waar stap voor stap delen uit worden weggehaald. Hierdoor blijft er uiteindelijk een model over. Een 3D-printer begint met een leeg oppervlak. Door laag voor laag materiaal toe te voegen wordt er een 3D model opgebouwd. Dit 3D model is eerst op een computer door een slicer gehaald om zo de GCode te genereren om het model perfect te printen.

Kiezen tussen CNC frezen en een 3D-printer

Vergeleken met een CNC machine verspilt een 3D-printer veel minder materiaal, aangezien het alleen het materiaal gebruikt dat nodig is voor de print. Daarentegen is een CNC machine sneller en kan deze sterkere materialen veel makkelijker aan. Een 3D-printer is beter voor ingewikkelde prints, een CNC machine is beter voor snellere en goedkopere simpele modellen.

Tegenwoordig zijn er ook mooie 3-in-1 machines beschikbaar waarmee u de voordelen van een CNC machine heeft en waar u mee kan 3D printen. Dit is super handig als u geïnteresseerd bent in beide technieken, maar niet 2 machines in huis wilt hebben. Er zijn voordelige modulaire opties, waarbij u handmatig kunt wisselen tussen de opties: 3D-printen, CNC frezen, laser graveren en lasersnijden.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat valt er onder een CNC machine?

Onder een CNC machine vallen alle machines die gebruik maken van code, waarin de instructies staan die de machine moet uitvoeren. De codes worden op een computer geschreven en doorgestuurd naar de CNC machine.

Wat voor soort code gebruiken CNC machines?

CNC machines maken gebruik van GCode. Dit is een programmeertaal die gebruikt wordt om de bewegingen van een CNC machine, zoals een 3D-printer of een lasersnijder, aan te sturen.

Heb ik een computer nodig voor CNC?

Een CNC machine heeft een computer nodig. Op de computer heeft u de software waarmee u de GCode kunt genereren. Ook kunt u op de computer alvast een voorproefje zien van wat de machine gaat maken. Soms werken CNC machines niet met een SD kaart of usb stick, dan is het niet mogelijk om de machine zonder computer te gebruiken.
 

Heeft u vragen over een CNC machine of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.