123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

ABS

ABS filament kopen?

Bestel eenvoudig ABS filament van hoogwaardige kwaliteit voor de laagste prijs. Vanwege de gunstige eigenschappen is dit een zeer geliefd filamenttype voor het maken van sterke en hittebestendige prints. Bij ons bestelt u 1,75 mm en 2,85 mm ABS gemakkelijk en snel in vele kleuren. Ook kunt u hier ABS vinden dat supersterk of bijna geurloos is. Vandaag besteld is morgen in huis.

1 - 0 van 0

ABS

ABS filament voor uw 3D-printer kopen?

ABS is een sterk en veelzijdig filamenttype dat handige eigenschappen heeft voor het maken van een print die lang meegaat. Het is hitte- en waterbestendig en licht flexibel. Dit maakt het perfect voor het maken van functionele prints en is daarom één van de meeste gebruikte materialen om mee te 3D printen.

Wat is ABS?

ABS is een afkorting van Acrylonitril-Butadieen-Styreen. Dit plastic wordt geproduceerd uit olie, wat betekent dat het niet organisch is. Hierdoor is dit type plastic dus ook niet biologisch afbreekbaar in tegenstelling tot bijvoorbeeld PLA. ABS kunt u wel recyclen door het her te gebruiken in uw prints of door het naar een recyclepunt te brengen. Werk altijd in een goed geventileerde omgeving wanneer u met ABS print, omdat dit materiaal een sterke plasticgeur kan afgeven tijdens het printen. ABS is niet geschikt om te gebruiken voor objecten die in aanraking komen met voedsel en moet op een hogere temperatuur geprint worden dan andere filamenten, waardoor er een heated bed nodig is.

De voordelen van ABS

Door de fijne eigenschappen van ABS is het een ideaal materiaal om te gebruiken voor prints die in aanraking komen met warme temperaturen. Let wel op: ABS kan verkleuren wanneer het langdurig wordt blootgesteld aan UV-straling. Ook voor objecten die in aanraking zullen komen met water is ABS uitermate geschikt. Door de stevigheid van dit filament is het beter bestand tegen impact en kan het dus ook perfect gebruikt worden voor het maken van bijvoorbeeld klemmen.

ABS en aceton

Nog een voordeel van printen met ABS is dat uw print nabewerkt kan worden met aceton. Dit houdt in dat u de print een korte tijd in een aceton damp zet, waardoor het object een glad uiterlijk krijgt. Door de damp van de aceton lost het buitenste laagje van de print op en wordt deze vloeibaar. De lagen van de print zullen hierdoor versmelten en niet meer zichtbaar aanwezig zijn. Wanneer u de print uit de dampen haalt, heeft u een zeer glad resultaat. Het glad maken van een ABS print door deze met aceton dampen na te bewerken wordt ABS smoothing genoemd.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik ABS verven?

Ja, ABS kan net als andere filamenten makkelijk geverfd worden nadat u de print heeft opgeschuurd met schuurpapier. U kunt eventueel een primer gebruiken om te zorgen dat de verf nog beter pakt. Alle benodigdheden voor het nabewerken van uw prints vindt u op 123-3D.nl

Kan ABS in de vaatwasser?

Hoewel de eigenschappen van ABS perfect lijken voor in een vaatwasser, is ABS niet voedselveilig. Het kan zijn dat er ABS deeltjes achterblijven in de vaatwasser, die vervolgens op andere spullen kunnen gaan zitten. Wanneer u deze vaat gebruikt, kunt u deze deeltjes per ongelijk binnenkrijgen. Wees daarom voorzichtig als u toch besluit om uw ABS object in de vaatwasser te stoppen.

Is ABS recyclebaar?

ABS kan gerecycled worden. Dit kunt u doen door uw oude ontwerpen te verwerken in uw nieuwe prints of door het ABS in te leveren bij een recyclepunt.

Heeft u vragen over ABS of komt u er niet helemaal uit? Bekijk dan deze pagina in ons helpcentrum. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.