123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

3D resin

SLA resin bestellen?

Bestel voor een voordelige prijs SLA resin. SLA resin is hars dat door resin printers wordt gebruikt en is onder te verdelen in verschillende uithardingsmethodes. In ons assortiment vindt u daglicht resin, resin voor DLP printers, resin voor printers met laser, en wasbaar resin. Ook koopt u bij ons resin van onder andere de merken BASF en Wanhao. Daarnaast bevat ons assortiment FEP films en uithardingskamers. Voor 12 uur besteld, morgen in huis.

1 - 0 van 0

3D resin

Bestel voordelig SLA resin online

In ons assortiment vindt u een groot aantal soorten SLA resin. Wij bieden onder andere resin voor verschillende uithardingsmethodes, afwasbaar resin en diverse accessoires voor het printproces aan. Met SLA resin print u in een handomdraai zeer gedetailleerde objecten.

Wat is SLA resin?

SLA resin is een hars dat wordt gebruikt door SLA printers; printers die een fotochemisch proces gebruiken om het vloeibare hars om te zetten in een solide print. Afhankelijk van de resin en de printer zijn er verschillende fotochemische processen, variërend van het gebruik van een laser tot een UV licht. Let altijd goed op bij het werken met SLA resin dat u dit niet met uw blote handen aanraakt. De stoffen en deeltjes die vrijkomen kunnen namelijk irritaties veroorzaken bij aanraking of bij inademing. Werk daarom altijd in een goed geventileerde omgeving met handschoenen en een mondmasker om direct contact zo veel mogelijk te vermijden.

SLA resin: ons assortiment

Er zijn diverse soorten resin printers. Welke soort printer u heeft, bepaalt welke uithardingsmethode u moet gebruiken. Daarom zijn er ook verschillende soorten resin verkrijgbaar. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan SLA resin, onder andere van de bekende merken REAL, Elegoo, Wanhao en eSun. Kies eenvoudig tussen UV resin DLP, UV resin laser, daglicht resin en water washable resin.

UV resin DLP: dit soort resin is compatibel met 3D-printers die gebruik maken van LCD/DLP-technologie. Dit houdt in dat de resin door middel van een projector wordt uitgehard. Wanneer u een printer heeft met een projector, kunt u in deze categorie alle resins vinden die geschikt zijn voor uw printer.
UV resin laser: UV resin hardt uit door blootstelling aan een laser. Deze resin is dus speciaal voor SLA printers die een laser gebruiken voor de belichting. In deze groep kunt u alle resins vinden die perfect te gebruiken zijn in combinatie met uw laser SLA printer.
Daglicht resin: zoals de naam al suggereert, hardt deze vorm van resin uit door de blootstelling aan daglicht. De resins in deze categorie zijn ideaal voor uw SLA printer wanneer deze gebruik maakt van een LCD met zichtbaar daglicht.
Water washable resin: dit soort resin is een zeer gebruiksvriendelijke keuze die compatibel is met DLP en UV-LED 3D-printers. Na het printen van uw model, wast u het model eenvoudig in water. Als u een DLP of UV-LED 3D-printer heeft, kunt u voor deze soort resin kiezen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Hoe gebruik ik SLA resin op een veilige manier?

Raak SLA resin nooit met de blote huid aan en werk altijd in een goed geventileerde omgeving. De stoffen en deeltjes die vrijkomen bij het printen met resin kunnen namelijk irritatie veroorzaken bij aanraking en inademen.

Is SLA resin voedselveilig?

Nee, SLA resin is niet voedselveilig omdat er deeltjes vrij kunnen komen. Ook na behandeling met een coating is het niet gegarandeerd voedselveilig. Wanneer u een print wilt maken die in aanraking komt met voedsel, kies dan voor filamenten zoals PLA, PETG, PP of nylon. Let op: Bij een filament moet zijn aangegeven of het voedselveilig is.
 

Heeft u vragen over de informatie op deze pagina? Of wilt u meer weten over ons assortiment SLA resin? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.