123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

3D pen

 

3D pen bestellen?

Zit u vol creativiteit en wilt u graag iets nieuws uitproberen? Probeer dan eens een 3D pen! Dit product is leuk voor jong en oud. Tekenen met een 3D pen is eenvoudig en uiterst verslavend. Geen zorgen, u hoeft van tevoren geen tekenervaring te hebben. Vandaag voor 23.59 uur besteld, de volgende dag in huis.


Inspiratie nodig voor uw 3D-creatie?

Met onze 3D-pen stencils maakt u eenvoudig indrukwekkende ontwerpen.
Bestel uw 3D-printerpen, bekijk hier onze vele templates en begin direct met tekenen!

 

3D pen kopen?

Bent u gek op tekenen en toe aan een nieuwe uitdaging? Of heeft u nog nooit getekend en wilt u dit graag eens proberen? Dan is een 3D pen iets voor u. Met een 3D pen geeft u extra dimensie aan uw tekening en kunt u leuke effecten en objecten creëren.

Wat is een 3D pen?

Een 3D pen lijkt heel erg op een normale pen, alleen iets dikker. Wat deze pen zo speciaal maakt is het materiaal waarmee u ‘schrijft’. Bij een 3D pen maakt u namelijk geen gebruik van inkt, maar van filament. Dit is een lange, dunne plastic sliert die u achter in de pen stop. De pen is eigenlijk dus een soort kleine 3D-printer, waarbij u zelf met de hand bepaalt waar er getekend moet worden.

Hoe werkt een 3D pen?

De werking van een 3D pen is eigenlijk heel eenvoudig. Eerst zorgt u dat de pen stroom krijgt. Zonder stroom kan de pen het filament namelijk niet verwarmen. Selecteer de juiste warmte en wacht tot het lampje aangeeft dat de pen de juiste temperatuur heeft. Wanneer dit het geval is stopt u het filament in de pen en bent u klaar om te tekenen. Doordat de binnenkant van de pen wordt verwarmd zal het filament smelten en uit de punt komen.

 

Met een 3D pen kunt u ook 2D tekenen, maar het leuke van deze pen is juist om een 3D object te maken, aangezien dit met een normale pen niet kan. Weet u niet zo goed wat u kunt tekenen of vindt u het moeilijk om 3D te tekenen? Begin dan eerst eens met een stencil. Hiermee kunt u onderdelen 2D tekenen en deze later aan elkaar verbinden om het 3D te maken. Dit maakt het makkelijker om hetzelfde 3D gevoel te creëren, maar zonder de frustratie.

Welk filament kan ik gebruiken voor mijn 3D pen?

In principe kunt u voor de meeste 3D pennen PLA, ABS en PETG filament gebruiken, maar controleer dit altijd eerst in de handleiding van de pen. Niet alle 3D pennen kunnen de juiste temperatuur bereiken om elk materiaal te printen. Om het makkelijker te maken hebben wij een selectie gemaakt van filamenten die door de meeste pennen gebruikt kunnen worden. Deze selectie kunt u vinden op onze pagina 3D pen filament.

 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen met een 3D pen?

De vraag is eerder: wat kunt u niet doen met een 3D pen? Deze pen opent namelijk een wereld van mogelijkheden. U kunt hiermee 3D tekenen, 2D tekenen, 3D prints repareren, prototypes maken en nog veel meer. Weet u niet waar u moet beginnen? Kijk dan eens online naar voorbeelden die zijn gemaakt met een 3D pen of probeer een van onze stencils.

Hoe warm wordt de punt van een 3D pen?

Dit ligt aan de temperatuur die u nodig heeft voor het filament dat u gebruikt. Wanneer u PLA of PETG gebruikt kan de temperatuur van de punt oplopen tot 180°C. Raak daarom nooit de punt aan wanneer de pen aanstaat of wanneer u deze net gebruikt heeft.

Voor welke leeftijd is een 3D pen?

De 3D pen is geschikt voor alle leeftijden vanaf 8 jaar. Kinderen moeten de pen wel onder toezicht van een volwassene gebruiken omdat de punt erg heet wordt.
 

Heeft u vragen over een 3D pen of komt u er niet helemaal uit? Bekijk dan deze pagina in ons helpcentrum. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.