123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

3D-scanners

 

3D-scanner kopen?

Bestel hier voordelig uw 3D-scanner. Op deze pagina vindt u verschillende 3D-scanners voor zowel beginners als gevorderden. Wacht niet langer en ontdek vandaag nog de wereld van 3D-scannen. Voor 23.59 uur besteld is de volgende dag in huis.


Vind hier uw nieuwe 3D scanner

Wilt u graag 3D-objecten scannen en digitaliseren? Dat kan met een 3D-scanner! In een handomdraai scant u objecten die u vervolgens digitaal kan bewerken. De scanner vertaalt het gescande beeld naar een 3D-model. Een scan maken kan een hele handige uitkomst zijn als u weinig ervaring heeft met 3D-modelleren, maar toch graag met een 3D-model aan de slag wilt. Ook is het een goede oplossing wanneer u een 3D-model nodig heeft van een object dat moeilijk te modelleren is. Zowel voor zakelijk als privé kan een 3D-scanner interessant zijn om te gebruiken.

Wat doet een 3D scanner?

Een 3D-scanner meet een object in verhouding tot de wereld er omheen door middel van lasers of ledlicht. De scanner vangt het object in een accuraat, digitaal en driedimensionaal formaat. Deze data kan omgezet worden in een 3D-model dat u kunt gebruiken voor uw 3D-projecten. Ook kunt u het model slicen en printen met een 3D-printer.

Soorten 3D scanners

Er zijn verschillende soorten 3D-scanners. Zo zijn er handheld scanners, maar ook scanners die met een statief werken. Daarnaast is het niet standaard dat een scan in kleur wordt gemaakt en kan de omgeving een rol spelen in de precisie van de scan. Lees bij het aanschaffen van een 3D-scanner goed de beschrijving zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe gebruikt u een 3D scanner?

3D-scanners gebruikt u eenvoudig door het apparaat uit de verpakking te halen en klaar te maken voor gebruik zoals vermeld staat in de handleiding. Vervolgens gaat u met de scanner rustig om het object heen dat u wilt scannen (wanneer u een handscanner heeft) of zet u het object op de draaischijf en zet u de scanner aan (wanneer u een scanner met statief heeft). In het geval van de laatste optie zal de scanner zelf de scan voor u maken.

De voordelen van een 3D scanner

Een 3D-scanner brengt meerdere voordelen met zich mee. Het kan u helpen om sneller, makkelijk er accurater een 3D model van een fysiek object te maken. Ideaal dus wanneer u veel verschillende 3D-modellen nodig heeft in korte tijd of wanneer u nog niet bekend bent met 3D-modelleren. De belangrijkste voordelen van een 3D-scanner :
 • Makkelijk in gebruik
 • In korte tijd een volledig beeld
 • Scannen met hoge precisie
 • Verschillende opties (handmatig/statief/kleur)
 • Maakt het proces van 3D-modelleren makkelijker

Waar moet u op letten bij het maken van een 3D scan?

Hoewel een 3D-scan maken relatief makkelijk is, zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee kunt houden om zo een optimaal resultaat te krijgen.
 • De juiste belichting
  Bij het maken van een scan is het belangrijk de juiste belichting te hebben. Zorg dat de omgeving waarin u scant niet te donker is, maar ook niet overbelicht. Probeer tevens om direct zonlicht te vermijden, omdat sommige 3D-scanners het lastig vinden om goed te scannen als ze te maken hebben met fel licht.
 • Niet alle oppervlakken zijn makkelijk te scannen
  Sommige objecten zijn moeilijker te scannen dan anderen door het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Onder anderen zwarte, glanzende, transparante en dunne oppervlakken zijn moeilijker te scannen en hebben voorbewerking nodig voordat u deze succesvol kan scannen. Hiervoor kan u denken aan het stoffig maken van het oppervlak met talkpoeder, markers op het object zetten of een achtergrond gebruiken met veel kleur of textuur.
 • De afstand tussen de scanner en het object
  Dit is alleen op u van toepassing wanneer u een handscanner heeft. Het is belangrijk dat u probeert een constante afstand van het object te houden. Wanneer de afstand te verschillend is gedurende de scan, kan het zijn dat u bepaalde stukken mist wat resulteert in een onvolledige scan.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn 3D scan 3D printen?

Dat kan zeker. Na het maken van de 3D-scan kunt u deze op de computer naar wens bewerken. Daarna kunt u het bestand in uw slicer laden en het model laten slicen. Dan is alles gereed en kunt u het model gaan printen.

Wat kan ik scannen met mijn 3D scanner?

Dit hangt af van wat voor soort scanner u heeft. Heeft u een scanner met een statief dan moet u binnen het aangegeven formaat blijven. Met een handscanner is er vrijwel geen limitatie aan hoe groot een object kan zijn.
 

Heeft u vragen over een 3D scanner of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.