123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

PETG

PETG filament kopen?

Bestel eenvoudig en snel PETG filament in 1,75 mm en 2,85 mm voor uw project. Met PETG maakt u makkelijk sterke, waterafstotende prints. Het is ideaal voor het printen van stevige objecten. Bij ons heeft u keuze uit vele kleuren en een aantal bijzondere effecten. Vandaag besteld, is morgen al in huis.

1 - 0 van 0

PETG

Bestel PETG filament voor uw 3D-printer bij 123-3D.nl

Op onze webshop heeft u een ruime keuze uit gekleurd PETG filament voor uw 3D-printer. Bestel het filament met een diameter van 1,75 mm of 2,85 mm voor de beste prijs, zodat u uw eigen unieke objecten kunt 3D-printen. Met PETG filament 3D-print u sterke objecten met goede mechanische eigenschappen.

Wat is PETG?

PETG staat voor PolyEthyleen Terphthalaat gemodificeerd met Glycol. Dit betekent dat er Glycol is toegevoegd aan PET, waardoor de eigenschappen zijn verbeterd. Zo is PETG meer bestand tegen impact dan PET, heeft het een hogere hittebestendigheid, is het flexibeler en gaat het langer mee. Daarnaast is het een erg sterk en gebruiksvriendelijk, waterafstotend materiaal dat geurloos geprint kan worden. Let wel op dat PETG gevoeliger is voor slijtage dan andere filamenten.

De voordelen van PETG

De fijne eigenschappen van PETG maken dit materiaal perfect wanneer u sterke en waterafstotende prints wilt maken. PETG is van nature transparant, waardoor dit filament niet alleen in kleur, maar juist ook transparant te vinden is. Dit kan voor toffe effecten zorgen in uw prints. Tevens is het mogelijk om met gerecycled PETG te printen. Bekijk alle voordelen van PETG op onze helpcentrum pagina.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is beter PLA of PETG?

Dit hangt volledig af van de eigenschappen die u nodig heeft voor uw print. Wilt u een sterk en waterafstotend materiaal? Kies dan voor PETG. Wilt u een biologisch afbreekbaar materiaal dat u op lage temperatuur kan printen? Dan is PLA beter voor u. Bent u op zoek naar PETG of PLA? Dit vindt u voordelig op 123-3D.nl

Is PETG UV bestendig?

PETG is een filamentsoort die goed bestand is tegen UV. De mechanische eigenschappen van PETG zorgen ervoor dat dit materiaal zeer UV bestendig is.

Welke nozzle kan ik het beste gebruiken voor PETG?

Wanneer u met PETG wilt printen, kunt u gebruik maken van een standaard messing nozzle. Wel heeft PETG een plakkerige eigenschap en kan een nozzle met een nikkel coating helpen tegen het blijven plakken van het filament aan de nozzle.

 

Heeft u vragen over PETG of komt u er niet helemaal uit? Bekijk dan deze pagina in ons helpcentrum. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.