123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Pellet extruders

 

Pellet extruder bestellen?

Bij ons bestelt u voordelig een pellet extruder van A-merken zoals MAHOR-XYZ en Felfil. Hier vindt u eenvoudig de perfecte extruder voor uw 3D-printer, waarbij u kunt kiezen tussen pellet extruders die u op uw 3D-printer monteert en pellet extruders die filament maken van pellets/granulaat. Ook vindt u hier alle andere benodigdheden voor uw pellet extruder, waaronder pellets en plastic shredders.


 

Pellet extruder kopen?

Een pellet extruder zorgt ervoor dat u geen filament meer hoeft te kopen voor uw 3D-printer. In plaats daarvan gebruikt u plastic pelletkorrels/granulaat, die worden verwerkt tot printbaar materiaal voor uw 3D prints. Zo print u voordeliger dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van filament.

Hoe werkt een pellet extruder?

Pellet 3D-printen, ook wel bekend als Fused Granulate Fabrication (FGF) of direct extrusion, wordt mogelijk gemaakt door een pellet extruder. Deze extruder heeft meestal een spindle, die pellets/granulaat langs één of meerdere verwarmde zones leidt. Pellets zijn kleine balletjes gemaakt van microplastics. Deze kunnen gesmolten worden tot vloeibaar plastic om er zo nieuwe producten van te maken. Door deze langs de verwarmde zones te leiden, smelten ze en komen ze als printbaar materiaal uit de nozzle.

 

Filament is ook opgebouwd uit pellets, die zijn omgesmolten tot een lange, onafgebroken plastic draad. Door een pellet extruder te gebruiken slaat u de stap van pellets naar filament over en smelt u de korrels om er direct mee te printen. Nadat u deze extruder op uw 3D-printer heeft gemonteerd, kunt u pelletkorrels gebruiken voor het maken van uw 3D-prints. Wilt u de extruder liever niet op uw printer monteren? Dan zijn er ook losse pellet extruders waarmee u nieuw en gerecycled filament kan maken van pelletkorrels. Dit filament kunt u vervolgens gebruiken om mee te printen.

Voordelen & nadelen van een pellet extruder

Een pellet extruder heeft een aantal voordelen en nadelen. Het is goedkoper en makkelijker om grotere prints mee te maken en heeft een brede materiaalkeuze. Daarentegen is het mogelijk dat u problemen ervaart met de kwaliteit van uw print en de retractie.

 
Voordelen Nadelen
Goedkoper door een reductie van materiaalkosten en het verkorten van de printtijd De kwaliteit van de pellet extruder en het materiaal zijn van invloed op de kwaliteit van uw print
Mogelijkheid tot het maken van grotere prints in een kortere tijd door het gebruiken van een grotere nozzle Retractie is mogelijk, maar u moet eerst uitvinden welke instellingen werken voor een goede retractie in combinatie met het materiaal dat u gebruikt
Pelletkorrels zijn er in vele materialen. Ook is het mogelijk on een unieke uitstraling te creëren door ander materiaal, kleur of glitters er doorheen te mixen
Duurzaam wanneer u gebruik maakt van gerecyclede pelletkorrels of wanneer u oude prints, supports of oud plastic recyclet met een plastic shredder


 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

 

Veelgestelde vragen

Wat zijn pellets in 3D-printen?

Pellets zijn kleine balletjes/stukjes gemaakt van microplastics. Deze kunnen praktisch vervoerd en opgeborgen worden. Daarbij kunnen ze gebruikt worden voor het maken van nieuwe plastic producten. Granulaat kan ook gebruikt worden voor pellet 3D-printen.

Kan ik plastic pellets gebruiken voor mijn 3D-printer?

Dit hangt er vanaf wat voor een extruder uw 3D-printer heeft. Als u een pellet extruder heeft kunt u pellets gebruiken voor uw prints. Met een normale extruder kunt u geen pellets gebruiken en moet u filament gebruiken.

Wat is het verschil tussen filament extruders en pellet extruders?

Bij een filament extruder maakt u gebruik van filament (lange, onafgebroken plastic draden). Bij een pellet extruder maakt u gebruik van pellet korrels (plastic balletjes) om te printen. Filament bestaat ook uit pellets, maar deze zijn van tevoren in een fabriek verwerkt tot filament.
 

Heeft u vragen over een pellet extruder of komt u er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.