123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

PLA

PLA filament kopen?

Bestel hier makkelijk en snel uw PLA filament in 1,75 mm of 2,85 mm. Wij bieden een ruim aanbod aan hoogwaardige PLA in alle kleuren. Ook kunt u kiezen voor PLA met een bijzonder effect, bijvoorbeeld met hout- of metaaldeeltjes. Met PLA kiest u voor een gebruiksvriendelijk filament voor uw 3D-printer. Altijd voor de laagste prijs en vandaag besteld, is morgen in huis.

1 - 0 van 0

PLA

PLA filament voor uw 3D-printer kopen?

Met PLA filament print u eenvoudig allerlei 3D objecten. PLA is een zeer geliefd filament omdat het in vele verschillende kleuren en met bijzondere effecten, zoals glow-in-the-dark of glitter, beschikbaar is. Ook is er PLA met metaal- of houtdeeltjes waarmee u uw print een metaal of hout uitstraling kunt geven. Dit maakt 3D printen met PLA nog aantrekkelijker. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Wat is PLA?

PLA staat voor PolyLactic Acid, wat polymelkzuur is. PLA is gemaakt van natuurlijke materialen, waardoor het biologisch afbreekbaar is en als duurzaam alternatief voor plastic gebruikt kan worden. PLA is makkelijk te printen en smelt al bij lagere temperaturen. Hierdoor heeft het niet per se een heated bed nodig, maar het kan wel. Er komen geen dampen vrij bij het printen met dit materiaal en het is zeer betaalbaar. Dit maakt het een ideaal filament voor beginners en gevorderden.

De voordelen van PLA

Met PLA kunnen zeer gedetailleerde prints gemaakt worden. PLA wordt snel en makkelijk met precisie geprint. Hoewel het sterk materiaal is, is het fragieler. Het is niet geschikt voor langdurige druk of om veel gewicht te dragen. Het is vooral een handig materiaal om objecten mee te printen die u niet constant gaat gebruiken, zoals figuren.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Is PLA bestand tegen water?

PLA is waterbestendig. Soms neemt het wel vocht op, wat het printen moeilijker kan maken. Gelukkig is dit niet extreem veel vocht, waardoor een object geprint met PLA zeker in contact kan komen met water. Ook door met andere instellingen te werken kunt u een print meer of minder waterdicht maken.

Waarom is PLA populair?

PLA is een populair materiaal om mee te printen door de gebruiksvriendelijkheid en de unieke eigenschappen van dit filament, zoals de mogelijkheid om te printen zonder heated bed. Daarbij is er een ruime keuze aan kleuren en kan het voor vele verschillende prints gebruikt worden. Bent u op zoek naar PLA filament? Bij 123-3D.nl vindt u een uitgebreid assortiment.

Is PLA recyclebaar?

PLA is opgebouwd uit natuurlijke materialen en is biologisch afbreekbaar. Daarom is PLA goed te recyclen en her te gebruiken voor nieuwe projecten.

Heeft u vragen over PLA of komt u er niet helemaal uit? Bekijk dan deze pagina in ons helpcentrum. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.