123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

3D filament

3D-printer filament kopen?

Bestel bij ons voordelig filament voor uw 3D-printer. Wij hebben een ruim assortiment aan filamenten van verschillende materialen. Op deze pagina vindt u onder andere PLA, PETG, ABS en oplosbaar filament. Gebruik de filters om makkelijk een filament te vinden dat aan uw eisen voldoet. Bij ons vindt u hoogwaardige filamenten voor de laagste prijs.

1,75 mm Filament

Bestel voordelig 3D-printer filament

Wilt u graag beginnen met 3D printen of heeft u meer filament nodig? Dan bent u hier aan het juiste adres. Er zijn vele soorten filament, waardoor de keuze soms lastig kan zijn. Daarom kunt u bij ons makkelijk gebruik maken van filters om uw zoektocht makkelijker te maken. Door eerst het printertype te selecteren weet u zeker dat het gekozen filament geschikt is voor uw 3D-printer. Weet u al welk type filament u wilt en kunt gebruiken? Dan kunt u eenvoudig en snel op filamenttype zoeken.

Wat is 3D-printer filament?

Filament is de thermoplastic draad die door 3D-printers gebruikt wordt om 3D-objecten te printen. Verschillende plasticsoorten zorgen voor verschillende resultaten bij het 3D-printen van objecten. Hierdoor kunnen uw prints andere eigenschappen of een andere uitstraling hebben als u ze met een ander materiaal print. Ook zijn niet alle filamentsoorten geschikt voor alle printers en temperaturen.

Welke soorten 3D-printer filament zijn er?

Er zijn heel veel soorten filament met elk hun eigen eigenschappen. Een paar van meest gebruikte soorten zijn PLA, PETG en ABS. Deze types zijn gebruiksvriendelijk en hebben gunstige eigenschappen. Toch zijn ze niet allemaal even geschikt voor bepaalde projecten. Waar PETG eruit springt voor projecten die waterafstotend moeten zijn, springt ABS eruit voor hittebestendige projecten. Bedenk goed wat u met uw print wilt gaan doen voordat u filament koopt, zodat u er zeker van bent dat u de juiste soort kiest voor uw project.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welk 3D-printer filament is geschikt voor beginners?

De meest gebruiksvriendelijke filamenten zijn PLA, PETG en ABS. Deze filament hebben allen speciale eigenschappen en zeer geschikt om te gebruiken als beginner. Op zoek naar deze filamenten? Deze vindt u voordelig op 123-3D.nl.

Heb ik 1,75 mm of 2,85 mm 3D-printer filament nodig?

Dit hangt af van de nozzle van uw printer. Bij de specificaties van uw printer of nozzle staat aangegeven welke diameter filament u dient te nemen. Op onze website kunt u eenvoudig filament filteren zodat u er zeker van bent dat u de juiste diameter heeft.


Heeft u vragen over 3D filament of komt u er niet helemaal uit? Bekijk dan deze pagina in ons helpcentrum over 3D filament raadplegen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.