123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
bijna 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Creality 3D Ender-3 v2 vRef Instellingen

vRef waardes controleren en afstellen op de Ender-3 v2

Met de vRef waardes wordt het vermogen ingesteld voor de stappenmotor. Een te lage of te hoge vRef waarde kan er voor zorgen dat de stappenmotor stappen overslaat. Dit heeft layershifts tot gevolg. Een te hoge vRef waarde kan bovendien tot oververhitting leiden bij zowel de stepperdrivers als de stappenmotoren.

Om de waardes in te stellen en te controleren heeft u een multimeter nodig en een kleine, niet-geleidende schroevendraaier.

De multimeter stelt u in op gelijkspanning, bij voorkeur op 2 volt DC. Heeft uw multimeter geen 2 volt DC optie, dan kunt u deze ook instellen op 20 volt DC.

Op onderstaande foto zijn de stelschroefjes (trimpotmeters) gemarkeerd die 1 voor 1 gecontroleerd en afgesteld dienen te worden.

Voor elke stepperdriver dient de waarde gecontroleerd en afgesteld te worden. De juiste waardes per stepperdriver zijn als volgt:

X: 1,22 volt
Y: 1,25 volt
Z: 1,22 volt
E: 1,39 volt

Om te controleren of de vRef waarde van de X-as correct is, plaatst u de punt van het rode (+) meetsnoer op de trimpotmeter van de X stepperdriver. De punt van het zwarte (-) meetsnoer plaatst u op de behuizing van de microSD-kaartlezer. De multimeter moet dan een waarde van 1,22 volt geven. Indien dit niet het geval is, stelt u de trimpotmeter bij met de niet-geleidende schroevendraaier. Voordat u de trimpotmeter aanpast dient u de stroom van de printer los te koppelen. Nadat u een kleine aanpassing heeft gedaan kunt u de stroom weer op de printer zetten en de waarde opnieuw controleren. Herhaal dit net zolang totdat u de juiste waarde heeft voor de X stepperdriver.

Dit proces dient u te herhalen voor de overige stepperdrivers (Y, Z, E).

< terug naar Creality 3D Ender-3 v2 instellen en afstellen

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!