123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

De juiste 3D pen kiezen

3d print helpcentrum

3D PRINT HELPCENTRUM

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

Alles over het kiezen van een 3D pen

Denkt u erover om een 3D pen aan te schaffen? Lees hier wat u met een 3D pen kunt maken, voor wie deze geschikt is en welke 3D pen de beste keuze is.

 
3d pen kiezen
  Inhoudsopgave
 
Wat is een 3D pen?
Wat kan ik maken met een 3D pen?
Is een 3D pen geschikt voor kinderen?
Wat is de beste 3D pen?

Wat is een 3D pen?

3D pen PROEen 3D pen is een handzame pen die plastic verwarmt, waardoor het zacht en vormbaar uit de penpunt komt. Door de pen te verplaatsen als het plastic nog zacht is, bepaalt u in welke vorm het plastic hard wordt. Zo kunt u dus uw eigen ontwerpen maken, in 2D en 3D!

De 3D pen gebruikt, net als de 3D printer, plastic filament voor het creëren van 3D objecten. Dit plastic is in heel veel kleuren verkrijgbaar. De 3D pen biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor het creëren van uw eigen ontwerpen. Het werken met de 3D pen is laagdrempelig en vereist geen technische kennis.

Wat kan ik maken met een 3D pen?

Met een 3D pen is het mogelijk om uit de vrije hand driedimensionale plastic tekeningen te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Maar zeker als u net begint, is het makkelijk om te werken met een voorbeeld. Voor de 3D pen zijn er een groot aantal stencils te vinden. Daarmee kunt u stap voor stap een 3D object creëren. Als u een 3D pen stencil afdrukt op een A4-pagina, kunt u deze vervolgens overtrekken met de 3D pen. Zo kunt u in enkele stappen iets heel moois maken. De drie voorbeelden hieronder zijn gemaakt met een stencil. Deze stencils kunt u op 123-3D.nl downloaden als PDF, net als een heleboel andere stencils. U hoeft uw eerste projecten dus niet zelf te bedenken.

Deze 3 voorbeelden zijn gemaakt met de 3D pen PRO van 123-3D.nl: 

3D pen voorbeelden

Bekijk meer foto's van 3D pen-projecten

Is een 3D pen geschikt voor kinderen?

Jazeker; de 3D pen is leuk voor jong en oud! Met een 3D pen laten kinderen hun verbeelding tot leven komen. Het is een leerzame manier om creatief aan de slag te gaan met het ontwerpen en maken van miniaturen, sieraden, accessoires en meer.

Wij raden de 3D pen aan voor gebruikers van 8 tot 99 jaar. Zorg er wel voor dat er altijd toezicht is van een volwassene, want het puntje van de 3D pen wordt erg heet. Ook het plastic is erg heet als het net uit de pen komt. Gebruikers van elke leeftijd dienen zich hier goed van bewust te zijn en hier voorzichtig mee om te gaan.

Wat is de beste 3D pen?

Bij 123-3D.nl is de 3D pen PRO al jaren de populairste keuze. Deze 3D pen heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding en een duidelijk display. Een groot voordeel is dat hij eenvoudig in gebruik is; technische kennis is niet nodig! Alleen de belangrijkste instellingen zijn aanwezig: de keuze uit 2 temperaturen (voor verschillend materiaal) en de keuze uit 8 snelheden. Deze veelzijdige 3D pen kan voor allerlei projecten gebruikt worden en er zijn veel soorten 3D pen vulling voor verkrijgbaar. De 3D pen PRO is ook door linkshandigen te gebruiken.

Bestel de 3D pen PRO in zwart of wit

Heeft u een andere vraag?

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden in bovenstaand overzicht? Bij 123-3D.nl zijn we elke dag bezig met 3D printen en vinden we het leuk om elke ontwikkeling te volgen. De kennis en ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd, delen we graag met u in ons 3D print helpcentrum!
  Terug naar het 3D print helpcentrum

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!