123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 3,5 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Gebruik resin voor ultieme details

 
 

Maakt u al prints met haarscherpe details?

Bij juweliers en tandheelkundigen worden ze al veelvuldig gebruikt: resin printers. Deze printers werken niet met filament, maar met vloeibaar resin. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor het maken van zeer gedetailleerde prints.  

Wat is resin en hoe werkt het?

Resin is een op hars gebaseerd fotopolymeer en is verkrijgbaar in diverse vormen. Elk soort resin heeft andere kenmerken en eigenschappen. Zo is de hardheid en flexibiliteit van het materiaal belangrijk, maar moet u ook rekening houden met belichtingstijden. Het materiaal stolt namelijk zodra het in aanraking komt met UV.

Er zijn drie verschillende technieken om een zogenaamde fotopolymerisatiereactie te activeren: 

SLA

Bij SLA wordt een UV-laser gebruikt om de verschillende lagen van een object te tekenen en uit te harden. Dit wordt pure stereolithografie genoemd en kan alleen in combinatie met vloeibaar UV-gevoelig resin.

DLP

Bij DLP wordt het gehele printoppervlak in één keer belicht met een UV-projector. De projector is een digitaal scherm, wat betekent dat het beeld van elke laag bestaat uit vierkante pixels. 

LCD

LCD is een techniek die vergelijkbaar is met DLP. Er is één vaste lichtbron en er wordt een LCD-scherm gebruikt in plaats van een projector. Dit LCD-paneel bedekt het printoppervlak dat niet uitgehard dient te worden.  
 

Welke techniek is beter?

Om te bepalen welke techniek 'beter' is, is het belangrijk om te kijken naar uw wensen en eisen. Op basis van onderstaande kenmerken kunt u een inschatting maken welke techniek bij u past: 
  1. LCD en DLP printers hebben een hogere afdruksnelheid. 
  2. DLP prints hebben nog enige nabewerking nodig.
  3. SLA printers zijn duurder en vergen meer onderhoud.

Wanneer kiest u voor resin?

Dankzij de precisie van de laser kunnen resin printers objecten printen met uitzonderlijke details, van de allerkleinste- tot allergrootste prints. Daarnaast zijn deze printers een stuk sneller dan filamentprinters. We zien dat deze printers vaak gebruikt worden door bijvoorbeeld juweliers en tandheelkundigen, maar ook populair zijn in de gamewereld. 

Welke printers zijn geschikt en waarom? 

Wij hebben veel verschillende resin printers. Bij ons kunt u de professionele printers vinden, die gebruikt worden in de zakelijke markt, maar ook modellen die geschikt zijn voor thuisgebruik. Onderstaande resin printers worden het beste verkocht bij ons: 
 
LC HR2 Anycubic Photon Creality LD-001
Professionele printer Gebruiksvriendelijk Thuisgebruik
Groot printvolume Carbonfilter Diverse resins
Interactief display Dubbele geleiding Gebruiksvriendelijk
14,4 mm / uur printen 20 mm / uur printen 20 mm / uur printen
 
LC HR2
LC HR2
Anycubic Photon
Anycubic Photon
Creality LD-001
Creality LD-001

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 21% BTW)
Laagste prijs garantie!