123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

3D pen vulling (filament)

3d print helpcentrum

3D PRINT HELPCENTRUM

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

Alles over 3D pen vulling (filament)

De 3D pen werkt met plastic materiaal: 3D pen filament. Ontdek hier welke soorten er zijn en hoeveel u ervan nodig heeft voor uw 3D pen.

 
3d pen vulling (filament)
  Inhoudsopgave
 
Wat is 3D pen filament?
Welke soorten 3D pen vulling zijn er?
Hoeveel 3D pen filament heb ik nodig?
Welk filament heb ik nodig voor een 3D pen van een ander merk?

Wat is 3D pen filament?

De 3D pen vulling heet filament. Dit is een lange sliert gekleurd plastic. Deze sliert gaat in de 3D pen, die het plastic door het te verwarmen zacht en vormbaar maakt. Filament voor de 3D pen is er in heel veel kleuren, van standaardkleuren als rood en blauw tot bijzondere varianten met glitter en metaal.

Niet alleen de 3D pen, maar ook de 3D printer maakt gebruik van filament. Het belangrijkste verschil is dat het filament voor een 3D printer op een heel grote spoel zit en in veel grotere hoeveelheden wordt verkocht. Voor de 3D pen zit het filament juist op handzame, kleine rolletjes. Dit werkt een stuk prettiger tijdens het tekenen met de pen. Bovendien kunt u zo voordelig een heleboel verschillende kleuren bestellen.

Verschillende soorten 3D pen vulling

3D pen vulling (filament) is er in heel veel verschillende kleuren. Naast de standaardkleuren, is er ook glitter filament en doorschijnend filament voor de 3D pen. Zo maakt u accessoires met een unieke uitstraling. Het is leuk om met verschillende soorten 3D pen vulling te experimenteren. Hoe meer kleuren u kunt gebruiken, hoe leuker. Bij 123-3D.nl bestelt u ook glow in the dark filament en metaal filament (bijvoorbeeld met 25% bronzen metaaldeeltjes). Zo maakt u echt iets unieks!

Hoeveel 3D pen filament heb ik nodig?

3D pen filament wordt verkocht in rolletjes van 10 meter. Maar hoeveel filament heeft u nodig om iets te maken met de 3D pen? Hoeveel filament u exact nodig heeft is afhankelijk van het project, formaat en met welke dichtheid u het project of sjabloon inkleurt. Daarom kunnen wij alleen ruwe schattingen geven van het benodigde filament voor een project.

Voorbeeld:
Project gemaakt met ons printsjabloon 'Bloem'.
Schatting filamentverbruik: ±3,5 meter (alle gebruikte kleuren bij elkaar)

download sjabloon

Het filamentverbruik is gemeten met een gemiddelde invulling. Maakt u dikkere of juist dunnere lijnen? Dan is het filamentverbruik hoger of lager.

 
Template:
 
Geschat
filament-
verbruik:
Template:
 
Geschat
filament-
verbruik:
± 5 meter ± 2 meter
± 1 meter ± 3,5 meter
± 2 meter ± 8 meter
± 3 meter ± 10 meter
± 2 meter ± 2 meter
± 2 meter ± 7 meter
± 6 meter ± 2 meter
± 3 meter ± 6 meter
± 4 meter ± 6 meter
± 2,5 meter ± 4 meter
±  4 meter ± 2 meter
±  10 meter ±  8 meter
±  2 meter ±  3,5 meter
±  7 meter ±  10 meter


Tip: onze 3D pen filament pakketten bevatten 10 meter filament in meerdere kleuren, genoeg voor meerdere kleurrijke projecten!
 

Welk filament gebruik ik voor de 3D pen van de Action of een ander merk?

De 3D pen vulling van 123-3D.nl kan gebruikt worden in elke 3D pen die 1,75 mm filament gebruikt in de vorm van een rolletje (dus geen staafjes). 

Als u een andere 3D pen bezit dan de 3D pen PRO, is de kans dus groot dat u onze 3D pen vulling gewoon kunt gebruiken. Dit geldt o.a. voor de Action 3D pen (twee types) die enkele jaren geleden verkocht is. Heeft u daar nog een werkende variant van? Dan kunt u die vullen met ons filament.

Heeft u een 3Doodler 3D pen? Dan kunt u ons filament niet gebruiken. Deze pen maakt geen gebruik van standaard, voordelige filamentrollen, maar van dure plastic staafjes. Deze verkopen wij niet.

Heeft u een andere vraag?

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden in bovenstaand overzicht? Bij 123-3D.nl zijn we elke dag bezig met 3D printen en vinden we het leuk om elke ontwikkeling te volgen. De kennis en ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd, delen we graag met u in ons 3D print helpcentrum!
  Terug naar het 3D print helpcentrum