123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
 
Telefoon: 0294-787127
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Filament opbergbox | drybox

De goedkoopste filament opbergbox of drybox kopen

Bestel voordelig een opbergbox om uw filament te beschermen tegen stof en luchtvochtigheid. Door uw filament goed op te bergen blijft het in optimale conditie en is het altijd klaar om gebruikt te worden. U kunt hier ook kiezen voor een filament drybox. Deze kan uw filament actief drogen wanneer het in aanraking is gekomen met luchtvochtigheid. Zo haalt u het meeste uit uw filament. Vandaag besteld is morgen in huis.


Bestel eenvoudig een filament opbergbox of drybox

Het is belangrijk om uw filament goed op te bergen wanneer u er geen gebruik van maakt. Stofdeeltjes of een hoge luchtvochtigheid kunnen namelijk een grote rol spelen in de kwaliteit van uw 3D-prints. Het gebruik van een filament opbergbox of drybox kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit. Doordat deze box het filament beschermt tegen stof en vochtigheid is het filament altijd in topconditie. Wilt u meer weten over de boxen in ons assortiment, lees dan hieronder verder of bestel hierboven direct de box die u zoekt.

Filament opbergboxen en dryboxen: ons assortiment

Wij hebben verschillende dryboxen en opbergboxen in ons assortiment. Wij hebben hieronder ons assortiment en de merken die wij verkopen voor u op een rijtje gezet:

  • Creality: de droogboxen van Creality zorgen ervoor dat uw filament in optimale conditie is. U heeft de keuze uit een box voor 1 spoel of een box voor 2 spoelen. Ook kunt u deze droogboxen combineren met een high-speed 3D-printer om nog meer uit uw 3D-prints te halen.
  • Polymaker: wij hebben verschillende boxen van het merk Polymaker. Zo kunt u kiezen voor een modulair ontwerp, waarbij de box en de filament droger los van elkaar zijn, of een vast ontwerp.
  • Sunlu: kies voor een droogbox waarin u 1 spoel filament kunt drogen of een box waarin u tot wel 4 spoelen kunt drogen met de dry boxen van Sunlu.

Dankzij de ruime keuze zit er altijd wel een filament opbergbox of drybox tussen die aansluit bij uw wensen. Alle boxen beschermen uw filament van stofdeeltjes en luchtvochtigheid. Daarnaast zijn ze makkelijk te bedienen, waardoor u er eenvoudig mee aan de slag kunt.

Het gebruiken van filament opbergboxen en dryboxen

Ook wanneer u nog nooit eerder gebruik heeft gemaakt van een drybox, is het eenvoudig om deze te gebruiken. Om uw filament te drogen kunt u de volgende eenvoudige stappen volgen:

  1. Plaats uw filament in de droogbox en zorg dat de deksel goed gesloten is. Vanaf dit moment is uw filament goed beschermd tegen luchtvochtigheid en stofdeeltjes van buitenaf.
  2. Wilt u uw filament niet alleen opbergen, maar ook drogen? Dan kunt u op het display de instellingen aanpassen. Selecteer het materiaal, de temperatuur en tijdsduur voor het drogen.
  3. Na de aangegeven tijdsduur is uw filament volledig gedroogd en klaar om te gebruiken voor uw 3D-prints.

Vergeet niet om uw rol filament na gebruik weer op te bergen in een filament opbergbox, zodat het filament beschermd blijft tegen stof en luchtvochtigheid. Zo kunt u de volgende keer meteen aan de slag met het maken van 3D-prints van hoge kwaliteit. Er zijn droogboxen waarin openingen zitten, zodat u tegelijkertijd uw filament kunt drogen en kunt 3D-printen. Dit kan handig zijn wanneer u niet telkens de rol filament uit de droogbox wilt halen.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Waar gebruik ik een filament droger voor?

Een filament droger zorgt ervoor dat uw filament altijd in optimale conditie is voor het maken van 3D-prints van hoge kwaliteit. De box beschermt uw filament tegen luchtvochtigheid en stofdeeltjes, zodat deze niet de kwaliteit van uw filament beïnvloeden.

Kan ik een filament droger van een ander merk dan mijn 3D-printer gebruiken?

Een filament droger is niet gebonden aan een specifieke 3D-printer. Hierdoor is het mogelijk om een filament droger van een ander merk te gebruiken dan het merk van uw 3D-printer.

Waar kan ik goedkoop een filament droger kopen?

Een filament droger van hoge kwaliteit vindt u bij 123-3D.nl. Ons assortiment bevat topmerken als Creality, Sunlu en Polymaker. Naast filament drogers vindt u bij ons ook allerlei andere soorten accessoires voor uw 3D-printer. Vandaag besteld is morgen in huis.


Heeft u nog vragen over filament opbergboxen of dryboxen? Of heeft u specifieke vragen over een van de merken op deze pagina? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.