123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Stappenmotor aansturing

Haal het meeste uit uw 3D-printer door te kiezen uit onze krachtige en precieze stappenmotor aansturingen! 123-3D heeft een breed aanbod van stepper drivers die compatibel zijn met de meeste populaire 3D-printer elektronicaborden. Gebruik de filters om snel te kiezen voor de juiste aansturing aan de hand van het type sleuf, communicatieprotocol en microstepping.

Lees meer over de keuze voor de beste stappenmotor aansturing

1 - 24 van 30

Alles over het kiezen van de beste stepper driver

Afhankelijk van uw 3D-printer elektronica kunt u kiezen uit aansturing van een bepaald type voetafdruk (sleuf). Voor de meeste 3D-printers is de 2x8 pin Pololu-compatible sleuf van toepassing, maar voor extra kracht kunt u vaak ook kiezen voor een externe stepper driver.

De kracht van de stepper motor wordt bepaald door het vermogen dat kan worden geleverd. Dat is een combinatie van het ampèrage en voltage. Het voltage van uw 3D-printer kunt u doorgaans niet eenvoudig verhogen, maar met een hoger ampèrage stappenmotor aansturing kunt u sneller de assen laten bewegen. 

Ook belangrijk is de microstepping, waarbij de stappen van een stappenmotor worden gedeeld in kleinere stappen. Dit maakt de printer stiller en preciezer! Bijvoorbeeld 1/256 een goede keus als u een snelle 32-bits processor heeft voor optimale prestaties.

Ten slotte, om het ultieme uit de stepper driver te krijgen kunt u de configuratie aanpassen. Bij oudere drivers gaat dit middels jumpers, maar de nieuwere drivers kunnen communiceren met uw moederbord via UART of het SPI protocol. De keus hiertussen is afhankelijk van wat uw elektronica ondersteunt. In de configuratie kunnen talloze instellingen worden aangepast als kracht, micriostepping, maar ook bijvoorbeeld bescherming tegen gemiste stappen.

Als uw aansturingsbord van uw 3D-printer geen ondersteuning biedt om andere stepper drivers aan te sluiten, kunt u ook kijken naar een van onze vele elektronicaborden. Let ook op voldoende koeling van uw stappenmotor aansturing.