123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!
  • Home
  • Welke 3D printer software is geschikt voor Mac?

Welke 3D printer software is geschikt voor Mac?

3d print helpcentrum

3D PRINT HELPCENTRUM

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

Welke 3D printer software is geschikt voor Mac?

Zoals u wellicht weet, heeft u 3D printer software nodig om een 3D object te kunnen printen. Deze software zet het 3D ontwerp om in het juiste bestandstype, waardoor het gelezen kan worden door uw 3D printer. Deze zogeheten slicer software gebruikt u vervolgens ook om de printerinstellingen in te voeren.

De slicer software wordt (gratis) meegeleverd met uw 3D printer of is te downloaden op de website van de betreffende fabrikant. Ook zijn er betaalde versies te downloaden. Dit programma installeert u op uw computer of laptop. Daarom is het belangrijk om te controleren of de software op het besturingssysteem van uw apparaat functioneert. Maakt u gebruik van een Mac? Bekijk hieronder de populairste slicer software onder Mac gebruikers. Werkt u met een Windows apparaat? Lees dan de top 6 slicer software voor Windows.

Top 10 slicer software voor Mac

Onderstaande slicer software is geschikt voor uw Mac of kan geopend worden vanuit uw browser:
  1. 3DPrinterOS
  2. AstroPrint
  3. Craftware
  4. Cura
  5. KISSlicer
  6. MatterControl
  7. OctoPrint
  8. Repetier
  9. Simplify3D
  10. Slic3r    

1. 3DPrinterOS

Deze cloudoplossing bevat alle componenten van 3D, waaronder het slicen. Daarnaast kunt u met 3DPrinterOS prints repareren en direct downloaden van Sketchfab. Let erop dat niet alle functies gratis zijn, het slicen schijnt echter te allen tijde gratis te blijven. Op drie verschillende niveaus is de software in te stellen: Simple, Advanced of Expert. Ook voor beginners is de tool dus erg geschikt. Zodra de G code gegenereerd is, is deze te bekijken vanuit de zogeheten Toolpath viewer.

2. AstroPrint

Ook AstroPrint is een cloud based oplossing waarmee u de printer kunt bedienen. Het prettige van deze tool is: een aantal webdiensten is geïntegreerd, waaronder Thingiverse, CGTrader en Yeggi. Dat betekent dat u in dezelfde omgeving direct de 3D ontwerpen kunt downloaden. Daarnaast is AstroPrint geschikt voor het ontwerpen van uw eigen 3D prints. Daar gebruikt u de geïntegreerde software 3DSlash en Leopoly voor. De software is op twee niveaus te bedienen: simple of advanced en onder de File Manager is de slicer software te vinden.

3. Craftware

Deze software is ontwikkeld door een printerfabrikant en is oorspronkelijk bedoeld voor de CraftBot 3D printer. Echter, Craftware werkt net zo goed op andere 3D printers. De applicatie is vanuit ‘easy’ of ‘expert’ mode te bedienen en is geschikt voor zowel beginners als professionals. Bij deze software wordt de G code gevisualiseerd, wat betekent dat iedere feature een andere kleur krijgt. Het programma werkt razendsnel en ziet er visueel goed uit. Wel kunt u te maken krijgen met kleine bugs, omdat vooralsnog enkel de bèta variant beschikbaar is.

4. Cura

Printerfabrikant Ultimaker heeft slicer software Cura ontwikkeld. Van origine is het een open source platform dat gratis toegankelijk is. Dit programma kan overweg met verschillende bestandstypen, zoals STL, 3MF en OBJ. Ook geeft Cura inzicht in het toolpath, de resterende printtijd en de vereiste materialen. Deze software is zeer geliefd onder zowel beginners als experts. De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos en de fraai vormgegeven interface is gebruiksvriendelijk en razendsnel.

5. KISSlicer

Wist u dat deze slicer software voluit ‘Keep it Simple Slicer’ heet? Voor beginners die met één printkop printen is dit de ideale software. De G code kan namelijk met minimale instellingen gegenereerd worden. Let wel, als uw printer niet compatibel is met de betreffende G code, zult u deze handmatig moeten toevoegen. Een ander nadeel van KISSlicer: als u werkt met een dual extruder printer, zult u gebruik moeten maken van de betaalde versie.

6. MatterControl

Deze slicer software is een 3D printer host, wat betekent dat uw computer tijdens het printen altijd verbonden moet zijn met uw 3D printer. Het alternatief is om de G code op een SD-kaart op te slaan en deze in de printer te stoppen. MatterControl ondersteunt maar liefst drie verschillende engines: MatterSlice, CuraEngine en Slic3r. Succesvolle instellingen kunnen gemakkelijk opgeslagen worden, zodat u niet telkens alles opnieuw hoeft in te stellen.

7. OctoPrint

Met OctoPrint host u uw eigen 3D printer vanuit de webbrowser. Deze open source tool is uit te breiden met een webcam en diverse plugins, waardoor een SD-kaart bijvoorbeeld overbodig wordt. Een ander voordeel van OctoPrint is: u kunt de STL bestanden direct uploaden en de printer doet de rest! Het ‘slicen’ is dus niet meer nodig. Deze software is geschikt voor zowel gemiddelde als ervaren gebruikers.

8. Repetier

Dit is binnen de RepRap community populairste slicer software.. Het is namelijk een zeer complete alles-in-een oplossing die vanaf elk device bediend kan worden. Repetier heeft een open source framework waar nog flink aan ‘gesleuteld’ moet worden. Dat maakt deze slicer software minder geschikt voor beginners. Desondanks is dit een veelgebruikt programma.

9. Simplify3D

Een bekende en betaalde slicer software is Simplify3D. Dit programma is geschikt voor professionals en wordt door bijna alle 3D printers ondersteund. Met deze software kunt u 3D objecten importeren, schalen, roteren en zelfs repareren. Diverse bestandstypen zoals STL, OBJ of 3MF worden ondersteund en werken razendsnel. De functionaliteiten en opties zijn zeer uitgebreid, zoals u mag verwachten bij een betaalde versie. Zo kunt u zelfs G code editen en scripten, zijn de printerinstellingen oneindig en kunt u bepaalde voorkeuren opslaan. Het nadeel is: het is een vrij kostbare tool.

10. Slic3r

Deze open source slicer software heeft een aantal features die nergens anders te vinden is. Zo kan in de huidige versie van Slic3r een betrouwbare preview getoond worden en is er een uitzonderlijke honingraatvulling mogelijk, wat de stevigheid en de kwaliteit van de print ten goede komt. Verder zijn de ‘gebruikelijke’ opties als: multiple extruders, brim, micro layering, command line slicing, variable layer heights, sequential printing en bridge detection standaard. Tot slot wordt er realtime ‘gesliced’, waardoor deze software zelfs op relatief trage computers goed werkt. Omdat het een zeer uitgebreide tool is, wordt het vaak als ‘overweldigend’ beschouwd door beginners.

Top 5 gratis modelling software voor Mac

Als u zelf 3D objecten wilt ontwerpen, gaat u aan de slag met modelling software. Houd daarbij rekening met gebruiksvriendelijkheid en niveau. Sommige programma’s zijn uitermate geschikt voor beginners, waar andere tools de nodige ervaring vereisen. Hieronder vindt u de top 5 gratis modelling software voor Mac:
  1. 3D Slash
  2. Blender
  3. Wings
  4. 3D Meshmixer
  5. FreeCAD

1. 3D Slash

Dit programma werkt op dezelfde manier als het populaire Minecraft: met blokken. Het is een uitstekende tool voor beginners, maar ietwat beperkt in mogelijkheden en ‘gereedschap’. De design software werkt met gereedschap, zoals een hamer of boor, waardoor de verschillende blokken bewerkt kunnen worden.

2. Blender

Deze open source software wordt gezien als één van de beste modelling software voor de Mac. Blender is gratis, voor iedereen toegankelijk en bevat heel veel mogelijkheden. Zo kunt u animeren, simuleren, renderen, composities maken, video edits maken en zelfs games ontwerpen. Dan denkt u misschien, maar dat is toch vooral voor films? Zeker niet, het helpt u ook met gave visuele effecten bij 3D prints.

3. Wings 3D

Dit is een basic tool die erg gebruiksvriendelijk is. Wings 3D is gratis, open source software en heeft enkele krachtige functionaliteiten. U kunt de interface naar wens inrichten en het programma bevat een geïntegreerde Auto UV-mapping optie, waarmee u textuur aan uw object kunt toevoegen. Deze modelling software wordt als erg compleet en gebruiksvriendelijk ervaren.

4. Meshmixer

Dit gratis programma is ontwikkeld door Autodesk en is specifiek ontworpen voor het creëren van 3D prints. Meshmixer zit vol toffe functionaliteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een support structuur ontwerpen, wat de stevigheid van de print ten goede komt, en de dikte van het materiaal analyseren. Zo weet u zeker dat uw print niet breekt tijdens het printen.

5. FreeCAD

Dit programma kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. FreeCAD is zeer divers en is geschikt voor zowel product design als engineering. Omdat het kan werken met diverse bestandstypen is het heel eenvoudig om verschillende workflows te integreren. Bent u benieuwd welke 3D modelling software nog meer beschikbaar is? Via deze pagina krijgt u inzicht in wat de beste modelling software voor u is.

Heeft u een andere vraag?

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden in bovenstaand overzicht? Bij 123-3D.nl zijn we elke dag bezig met 3D printen en vinden we het leuk om elke ontwikkeling te volgen. De kennis en ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd, delen we graag met u in ons 3D print helpcentrum!
  Terug naar het 3D print helpcentrum
Terug naar 3D softwarevragen