123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

3D-printer keuze

Hulp nodig bij het kiezen van een 3D-printer?

Het aanschaffen van een 3D-printer kan een hele opgave lijken. Er zijn zo veel keuzes op de markt, dat u wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig helpen wij u graag op weg met het maken van een keuze, zodat u snel aan de slag kan met een 3D-printer die volledig aan uw wensen voldoet. Voor 23.59 uur besteld is de volgende dag in huis.

Wilt u goed geïnformeerd te werk gaan? Lees meer over waar u op moet letten bij de aanschaf van een 3D printer in ons online helpcentrum

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste 3D-printer?
1 - 0 van 0

Het kiezen van de juiste 3D-printer

Een 3D-printer opent een wereld van mogelijkheden. Als u het kunt bedenken, kunt u het waarschijnlijk ook printen. Dit maakt een 3D-printer leuk voor hobbyisten, maar ook voor iedereen die zo’n printer in een professionele omgeving wil gaan gebruiken. Hoe kiest u echter de perfecte 3D-printer die aan al uw eisen voldoet? En is dit een filament printer of een resin printer? Hieronder helpen wij u met deze keuze.

Filament printer (FDM/FFF printer)

Een filament printer (ook bekend als FDM printer) is een soort 3D-printer die gebruik maakt van gesmolten plastic filament om objecten te maken. FDM staat voor Fused Deposition Modeling, wat betekent dat het filament laag voor laag wordt afgezet op een bouwplatform volgens een digitaal model. FDM printers kunnen sterke en nauwkeurige modellen produceren die geschikt zijn voor bijvoorbeeld prototyping, onderwijs of hobby's. Daar tegenover staat dat de resolutie lager is en de laaglijnen zichtbaarder zijn.

Resin printer

Een resin printer is een soort 3D-printer die gebruik maakt van vloeibare hars (resin) om objecten te maken. Resin printers werken volgens het principe van stereolithografie, waarbij een UV-lichtbron de hars selectief uithardt op basis van een digitaal model. Resin printers kunnen zeer gedetailleerde en gladde modellen produceren, die geschikt zijn voor bijvoorbeeld sieraden, architectuur of miniaturen. Resin printers hebben echter wel hogere kosten ten opzichte van FDM printers. Tevens moeten prints nabewerkt worden en zijn er extra veiligheidsmaatregelen bij het omgaan met hars.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke 3D-printer is geschikt voor beginners?

Wanneer u geen technische ervaring heeft, is een plug-and-print 3D-printer de beste keuze. Heeft u technische ervaring? Dan is een eenvoudig te assembleren 3D-printer kit ook een goede optie voor u. Op 123-3D.nl hebben wij een ruime keuze in printers die beginner vriendelijk zijn.

Wat is het voordeel van een 3D-printer met dual extruders

Dual extruders geven u de mogelijkheid om met meerdere filamenten tegelijkertijd te printen. Dit betekent dat u met meerdere kleuren of verschillende filamenten kunt werken. Zo kunt u bijvoorbeeld de supports met oplosbaar filament printen, zodat deze nog makkelijker verwijderd kunnen worden.


Heeft u nog vragen over het bestellen van een 3D-printer? Bekijk dan ons helpcentrum. Hier beantwoorden wij al uw vragen over 3D gerelateerde onderwerpen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.