123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

colorFabb

ColorFabb filament kopen?

Kies voor kwaliteit met de filamenten van ColorFabb. Dit merk heeft een breed assortiment aan filament van hoge kwaliteit en is verkrijgbaar in zowel 1,75 mm als 2,85 mm. Kies tussen veel verschillende soorten zoals PLA, PETG, ASA en Nylon. Ook heeft colorFabb speciale filamenten als woodfill, bronzefill en copperfill, waar extra deeltjes aan zijn toegevoegd om zo een specifiek materiaal na te bootsen. Bestel eenvoudig en snel uw Polymaker filament. Vandaag besteld is morgen in huis.

1 - 0 van 0

colorFabb

Bestel eenvoudig filament van colorFabb

ColorFabb is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2013 en heeft sindsdien hun naam steeds meer verspreidt onder 3D-printliefhebbers. Het merk focust zich op het combineren van hun polymeerkennis en 3D-printkennis. Zo werken ze samen met hun klanten om hoogwaardige producten te ontwikkelen die aan hun behoeften voldoen. ColorFabb staat bekend om hun brede assortiment aan filament in verschillende soorten kleuren en uitvoeringen.

Ons assortiment colorFabb filament

Wij hebben een divers assortiment aan colorFabb filamenten beschikbaar. Bij ons vindt u bekende filamenten als PLA, PETG en TPU, maar ook filament die wellicht iets minder bekend zijn, zoals NGEN, XT en HT. Door dit brede aanbod is er veel keuze uit verschillende kleuren en eigenschappen. Zo kunt u altijd het ideale colorFabb filament vinden voor uw project.

Het kiezen van het juiste colorFabb filament

Het kiezen van het juiste colorFabb filament voor uw project kan lastig lijken, omdat er zo veel verschillende opties mogelijk zijn. Let bij het kiezen goed op de eigenschappen en uitstraling die u voor uw print wilt. Niet elk filament heeft dezelfde eigenschappen, waardoor het ene filament geschikter kan zijn dan het andere. Naast de normale filamenten heeft colorFabb ook verschillende filamenten met toegevoegde deeltjes en vezels. Deze kunnen uw project een hele andere uitstraling geven:

Bronzefill

Het bronzefill filament van colorFabb is speciaal ontworpen om prints te laten lijken alsof ze van brons zijn gemaakt. Het filament is voorzien van kleine metaaldeeltjes, waardoor dit effect wordt bereikt. Ook zorgen deze deeltjes ervoor dat de objecten geprint met dit filament tot wel vier keer zwaarder zijn dan objecten die van standaard PLA zijn geprint. U kunt uw prints nog meer op echt brons laten lijken door deze te polijsten na het printproces. Ideaal om modellen van beeldjes mee te printen.

Copperfill

ColorFabb’s copperfill filament laat uw prints lijken alsof ze van koper gemaakt zijn. Het filament heeft kleine metaaldeeltjes, die zorgen voor dit speciale effect. Door deze deeltjes is het filament tot wel vier keer zwaarder dan standaard PLA. Om uw print nog meer op echt koper te laten lijken, kunt u ervoor kiezen om uw print te polijsten na het printproces. Ideaal om bijvoorbeeld beeldjes mee te maken.  

Corkfill

Corkfill van colorFabb geeft uw prints een kurk uitstraling. Het PLA/PHA-filament is gemixt met kurkdeeltjes, waardoor het zal lijken alsof uw print van kurk gemaakt is. Ook is corkfill filament hierdoor stukken lichter dan standaard PLA. Het heeft een donkerbruine kleur en is een bijzondere toevoeging op uw huidige filament collectie.

Woodfill

Het woodfill filament van colorFabb is gemaakt van PLA/PHA en gerecyclede houtvezels. Hiermee print u in een handomdraai prints die lijken alsof ze van hout gemaakt zijn. De lichtbruine houtkleur zal uw print een compleet nieuwe uitstraling geven. Dit filament heeft PLA als basis, waardoor het eenvoudig te printen is met een nozzle van 0,5 mm of groter.

Steelfill

ColorFabb Steelfill filament geeft uw print een glanzende metaal uitstraling. Door de print na het printproces te schuren en/of polijsten kunt u uw model er echt uit laten zien alsof het in een metaalwerkplaats is gesmeed. Tevens heeft het licht magnetische eigenschappen. Het hoge staalgehalte maakt het materiaal abrasief voor messing nozzles. Gebruik daarom schuurbestendige nozzles in combinatie met dit filament.

Glowfill

Het glowfill filament van colorFabb verandert de uitstraling van de print wanneer het licht uitgaat. Het filament is namelijk gecombineerd met hoog geconcentreerd fosforescerend pigment. Dit zorgt ervoor dat het filament oplicht in het donker. Glow in the dark kan bij verschillende projecten voor een leuk effect zorgen.

Stonefill

Stonefill filament van colorFabb laat uw prints lijken alsof ze van steen gemaakt zijn door de unieke combinatie van vulstoffen, die een gespikkeld oppervlak opleveren. Dit filament hoort eigenlijk niet helemaal in dit rijtje thuis, omdat het geen echte steenpoeder bevat, waardoor uw print dus aanzienlijk lichter zal zijn dan echt steen. Het ontbreken van steenpoeder betekent wel dat het filament makkelijk te printen is. Vanwege het steenachtige effect hebben wij dit filament wel in het rijtje benoemd.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welk colorFabb filament is het beste?

Alle filamenten van colorFabb zijn van hoge kwaliteit. Daarnaast hebben ze allemaal andere eigenschappen, waardoor er niet maar één filament het beste is. Het is handig om per project te kijken waar u de print voor wilt gebruiken en welk colorFabb filament daar het beste bij past.

Bevat colorFabb Woodfill echt hout?

Ja, Woodfill filament van colorFabb bevat echte houtvezels. Hierdoor geeft dit filament ook een houtgeur af tijdens het printen en zal de uiteindelijke print een houten uiterlijk krijgen. Doordat de vezels gemixt zijn met PLA/PHA is dit filament nog steeds eenvoudig te printen.

Waar kan ik goedkoop colorFabb filament kopen?

Op 123-3D.nl koopt u colorFabb filament voor de goedkoopste prijs. Wij hebben een ruim assortiment aan colorFabb filamenten beschikbaar in verschillende kleuren en met bijzondere effecten. Bij ons vindt u het juiste filament voor uw 3D-print project. Vandaag besteld is morgen in huis.


Heeft u nog vragen over filament? Bekijk dan deze pagina van ons helpcentrum. Hier beantwoorden wij uw vragen over filament. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen of heeft u specifieke vragen over colorFabb filament? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.