123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

SLA Bouwplaten

SLA bouwplaat bestellen?

Koop hier een SLA bouwplaat voor uw resin 3D-printer. Het assortiment bevat SLA bouwplaten voor verschillende resin 3D-printers van topmerken als ons 123-3D huismerk, Creality en Elegoo. Alle bouwplaten zijn van de hoogste kwaliteit. Bestel vandaag nog een nieuwe SLA bouwplaat en gebruik deze morgen al bij uw volgende 3D-printproject.


Bestel eenvoudig uw nieuwe SLA bouwplaat

Een bouwplaat is een essentieel onderdeel van uw resin 3D-printer. Alle prints worden namelijk op de bouwplaat opgebouwd, waarna u ze voorzichtig kunt verwijderen en klaarmaken voor gebruik. Bestel hierboven eenvoudig de SLA bouwplaat die u nodig heeft voor uw resin 3D-printer of lees hieronder meer over SLA bouwplaten.

SLA bouwplaten

Een SLA bouwplaat is het hechtplatform van een resin 3D-printer. Uw 3D-prints hechten zich aan deze bouwplaat en worden vervolgens laag voor laag uitgehard. Wanneer de 3D-printer klaar is heeft u een bouwplaat met een voltooid model. De meeste bouwplaten zijn speciaal ontwikkeld voor een specifieke resin 3D-printer of een aantal specifieke modellen. Vaak hebben deze maatregelen getroffen voor een verbeterde hechting tijdens het printen en het makkelijk verwijderen van de print na het printen.

Meerdere bouwplaten

Een resin 3D-printer kan maar één bouwplaat per keer gebruiken. U vraagt zich dan ook misschien af waarom u meerdere bouwplaten in huis zou halen. Het hebben van een extra bouwplaat kan zeer handig zijn wanneer u veel print. U kunt dan uw print met bouwplaat en al verwijderen en een nieuwe bouwplaat monteren. In de tijd dat uw nieuwe print aan het printen is, kunt u al uw aandacht focussen op het uitharden en na bewerken van uw oude print. Zo kunt u in een soepele beweging door met het maken van meer 3D-prints.

Ons assortiment SLA bouwplaten

Wij hebben een ruim assortiment aan SLA bouwplaten beschikbaar voor verschillende printers van topmerken zoals ons 123-3D huismerk, Creality en Elegoo. Veel merken hebben eigen SLA bouwplaten gemaakt die specifiek op hun resin 3D-printers passen. Toch zijn vervangende bouwplaten vaak net zo goed, alleen moet u goed opletten bij het bestellen of de bouwplaat ook geschikt is voor uw specifieke resin 3D-printer.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is een bouwplaat?

Een bouwplaat is de ondergrond waarop uw 3D-print zal worden opgebouwd. Doordat de eerste laag zich aan de bouwplaat hecht, kan de 3D-print telkens een stukje omhoog getrokken worden om ruimte te maken voor een nieuwe laag. Wanneer de print klaar is, kunt u deze voorzichtig van de bouwplaat verwijderen.

Welke SLA bouwplaat heb ik nodig?

Welke bouwplaat u nodig heeft, hangt af van uw 3D-printer. Niet alle 3D-printers hebben dezelfde afmetingen, waardoor er veel verschillende bouwplaten zijn. U kunt ervoor kiezen om een bouwplaat van het merk van uw printer te nemen of van een ander merk. Let hierbij wel op of in de beschrijving staat dat deze compatibel is met uw 3D-printer.

Waar kan ik SLA bouwplaten kopen?

SLA bouwplaten van hoge kwaliteit vindt u bij 123-3D.nl. Ons ruime aanbod bevat topmerken als het 123-3D huismerk, Creality en Elegoo. Wij hebben naast SLA bouwplaten ook resin 3D-printers in ons assortiment en alle accessoires en benodigdheden. Vandaag besteld, is morgen in huis.


Heeft u nog vragen over 3D-printen met resin? Of heeft u specifieke vragen over SLA bouwplaten? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.