123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Resin 3D-Printers

 

Resin 3D-printer kopen?

Bestel in een handomdraai uw nieuwe resin 3D-printer. Resin printers zijn ideaal voor het maken van miniaturen en andere prints met kleine details. Bekijk het grote assortiment aan resin printers en vind degene die het beste bij uw wensen past. Maak gebruik van de filters om nog eenvoudiger te zoeken. Vandaag besteld is morgen in huis.


1 - 24 van 43

Bestel eenvoudig een resin 3D-printer

Op zoek naar een 3D-printer en is uw oog gevallen op een resin printer? Of weet u nog niet wat voor een printer u graag wilt kopen en wilt u meer informatie? Dan bent u hier aan het juiste adres. Resin printers bouwen op een andere manier 3D-prints dan een filament 3D-printer. Hierdoor zijn de lagen minder zichtbaar dan bij een filamentprinter. Dit maakt ze een interessante optie voor een breed publiek.

Wat is een resin printer?

Een resin printer is een type 3D-printer die gebruik maakt van een fotochemisch proces om, zo laag voor laag, een 3D-print op te bouwen. Er zijn verschillende fotochemische processen, zoals het gebruiken van een laser of het gebruiken van UV licht. Welk fotochemische proces er wordt gebruikt hangt af van het specifieke soort printer. Let bij het printen met resin op dat u de resin niet met uw blote handen aanraakt en dat u met een mondmasker op werkt. De stoffen en deeltjes die vrijkomen bij het printen met resin kunnen namelijk irritaties veroorzaken bij aanraking of inademing.

Hoe werkt een resin printer?

Een resin printer verlicht vloeibare, (dag)licht gevoelige hars op specifieke plekken, waardoor deze uitharden. Door laag voor laag te verlichten, wordt er een 3D-model opgebouwd. Bij resin printers zit de bouwplaat aan de bovenkant. De resin wordt van onderen verlicht, waarna de bouwplaat met de print een klein stukje wordt opgetrokken. Dit is het tegenovergestelde van filamentprinters, waar de bouwplaat zich aan de onderkant bevind.

SLA of DLP

Voor het belichten kunnen verschillende technieken worden gebruikt, waarvoor de afkortingen SLA en DLP worden gebruikt. SLA staat voor Stereolithografie en gebruikt spiegels om een laserstraal precies op de juiste plek te laten schijnen. Zo wordt de resin alleen op die plek uitgehard. DLP staat voor Digital Light Processing en gebruikt een LCD projector met UV licht om de resin uit te harden. Een afbeelding van een laag van het model wordt opgelicht, waardoor de laag in een keer uithardt. Hierdoor is dit vaak een snellere manier van printen dan SLA.

Materialen voor een resin 3D-printer

Voor een resin printer heeft u, zoals de naam al doet vermoeden, resin nodig. Resin is in verschillende kleuren en met verschillende eigenschappen verkrijgbaar. Let bij het aanschaffen van resin goed op voor welke soort resin printer u deze resin wilt gebruiken. Niet elke resin is geschikt voor beide printtechnieken. Het is verstandig om goed naar de aanbevolen golflengte van de resin te kijken.

Voordelen van een resin printer

Printen met een resin printer is vrij eenvoudig. De printer print snel modellen van hoge resolutie, ongeacht de oppervlakte van het model. Ook is een resin printer ideaal voor het printen van kleinere objecten met veel details. Hierdoor zijn deze printers zeer geliefd bij sieradenontwerpers, architecten en fans van miniaturen. Na het printen moet het model wel nog verder uitharden.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke resin is geschikt voor mijn resin printer?

Dit hangt af van het soort printer dat u heeft. Er zijn verschillende soorten resin mogelijk, zoals UV resin voor DLP, UV resin voor laser en daglicht resin. Kies het soort resin dat compatibel is met de printer die u heeft. Op 123-3D.nl kunt u eenvoudig binnen een categorie zoeken zodat u altijd resin kunt vinden dat geschikt is voor uw printer.

Moeten resin prints worden uitgehard na printen?

Ja, resin prints moeten worden uitgehard na het printen. Wat de beste manier is om dit te doen, verschilt per resin. Op de verpakking staat altijd aangegeven wat de beste manier is. Ook zijn er uithardingskamers die het proces makkelijker maken. Hiermee zullen uw prints eenvoudig, snel en gelijkmatig uitharden.

Waar kan ik een goedkope resin printer kopen?

Goedkope resin printers koopt u eenvoudig via 123-3D.nl. Met ons brede assortiment aan printers vindt u altijd wel een printer die aan uw eisen voldoet. Wij verkopen onder andere printers van bekende merken zoals Creality, Anycubic, Elegoo en Phrozen. Onze filters maken het makkelijker om te zoeken naar een printer met specifieke specificaties. Vandaag besteld is morgen in huis.


Heeft u nog vragen over resin 3D-printers? Bekijk dan ons helpcentrum. Hier beantwoorden wij al uw vragen over 3D gerelateerde onderwerpen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.