123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

 • Home
 • Mijn 3D print heeft gaten in de aansluiting van het fundament

Mijn 3D print heeft gaten in de aansluiting van het fundament

3d print helpcentrum

3D PRINTPROBLEMEN VERHELPEN

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

Mijn 3D print heeft gaten in de aansluiting van het fundament

Wanneer uw 3D print verschillende lagen heeft, kunnen er problemen ontstaan met de aansluiting. Print u bijvoorbeeld een kubus van 20 mm op een kubus van 40 mm, dan kunnen er gaten ontstaan. Deze gaten ontstaan meestal in de overgangshoeken waar het grotere oppervlak overgaat naar het kleinere oppervlak. Indien de fundering niet sterk genoeg is, of niet genoeg plastic bevat, zullen deze gaten ontstaan. We bespreken de verschillende oorzaken voor een zwakke funderingen.
 • De buitenste wand is niet dik genoeg

  Als u aan uw 3D print meer buitenste omtreklijnen toevoegt, wordt de wand van uw print dikker en hierdoor ook steviger. Gezien de binnenkant van uw 3D print over het algemeen hol is, kan het verdikken van de buitenwand een aanzienlijk effect hebben. De wanddikte is vaak een vermenigvuldiging van de afmeting van de nozzle, ofwel de printkop. Bijvoorbeeld, als uw printkop een afmeting heeft van 0.4 mm, krijgt de wanddikte over het algemeen een afmeting van 0.8 mm - 1.6 mm. Wanneer bij een wanddikte van 0.8 mm gaten ontstaan, dan kunt u het aantal lagen ophogen. De juiste wanddikte is in het algemeen 1.2 mm.
 • De toplaag is niet solide genoeg

  Een ander veelvoorkomend probleem is dat de toplaag waar de nieuwe structuur op wordt geprint niet stevig genoeg is. Een te dunne bovenste laag, zal niet stevig genoeg zijn om de rest van uw 3D print te kunnen dragen. U kunt de dikte van de toplaag aanpassen in uw instellingen. Gebruikte u eerst 2 toplagen, verhoog dit nu naar 4 toplagen om te zien of de fundering sterker is geworden. Op deze manier kunnen de bovenste en onderste lagen van uw 3D print goed aan elkaar hechten.
 • Het vullingspercentage is te laag

  De laatste instelling die u kunt controleren is het vullingspercentage. De toplaag wordt gebouwd op het vullingspercentage. Wanneer er niet genoeg invulling is om de toplaag te kunnen ondersteunen, zullen er gaten ontstaan. Had u bijvoorbeeld het vullingspercentage voorheen op 20% staan, verhoogt u ze dan nu naar 40% om te zien of dit de printkwaliteit verbetert.
Terug naar 3D printproblemen
Terug het 3D helpcentrum

Mogelijk ook behulpzaam:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!