123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

123-3D

123-3D filament kopen?

Open een wereld van mogelijkheden met 123-3D filament! Dit filament is speciaal ontworpen voor alle 3D-printliefhebbers en is geschikt voor zowel decoratieve prints als bruikbare prototypes. Door ons grote assortiment heeft u altijd een ruime keuze uit hoogwaardige materialen zoals PLA, PETG, ABS en meer. Daarnaast is ons filament in een regenboog aan kleuren beschikbaar, waardoor u altijd de ideale kleur kunt vinden voor uw project. Bestel snel en eenvoudig uw 123-3D filament met 100% tevredenheidsgarantie. Vandaag besteld is morgen in huis.

1 - 0 van 0

123-3D

Bestel makkelijk en snel 123-3D filament

123-3D filament is ons huismerk filament. Wij hebben een breed assortiment aan kleuren en soorten, waardoor u altijd het perfecte filament kunt vinden voor uw project. Ons filament is voordelig geprijsd, zonder in te leveren op kwaliteit. Hierdoor kunt u met een gerust hart aan de slag met uw nieuwe 3D-print projecten.

Ons assortiment 123-3D filament

Wij hebben een divers assortiment aan 123-3D filament beschikbaar. Bij ons heeft u keuze uit een regenboog van kleuren. Zo kunt u altijd de ideale kleur vinden voor het project dat u wilt gaan maken. Naast unikleuren hebben wij ook filament met meerdere kleuren of speciale effecten, zoals glitter, glow in the dark of met metaaldeeltjes. Naast verschillende kleuren kunt u ook kiezen uit meerdere soorten filament. Hieronder vallen onder andere PLA, ABS, PETG en TPE.

Het kiezen van het juiste 123-3D filament

Elk soort filament heeft zijn eigen voordelen. Sommige filamenten zijn bijvoorbeeld heel sterk, anderen zijn oplosbaar. Welk soort filament geschikt is voor uw project, hangt af van wat u met uw project wilt gaan doen. Hieronder sommen wij kort de voordelen per filament op, zodat u beter kunt bepalen welk 123-3D filament het meest geschikt is voor u:

PLA

PLA is een van de meest gebruikte filamenten voor 3D-printen vanwege de fijne eigenschappen. Het is gemaakt van natuurlijke materialen en kan als een duurzaam alternatief gebruikt worden voor plastic. Wat vooral fijn is aan PLA is dat het smelt bij lagere temperaturen, waardoor het makkelijk te printen is. Daarbij komen er geen dampen vrij tijdens het printen en is het zeer betaalbaar. Dit maakt het een populair filament voor zowel beginners als gevorderden.

Wij hebben nu ook high speed PLA in ons assortiment, dat ideaal te gebruiken is in combinatie met high speed printers. Dit filament kan een snelheid bereiken van wel 600 mm/s, waardoor u sneller kunt printen, zonder in te leveren op kwaliteit.

PETG

PETG is een zeer gebruiksvriendelijk filament om mee te printen en wordt vaak gebruikt voor sterke en waterafstotende prints. Door de sterkte is dit materiaal uitermate geschikt om te gebruiken voor het printen van stevige objecten die tegen een stootje moeten kunnen. Dit hittebestendige, flexibele filament kan geurloos geprint worden en is van nature transparant. Daarom is PETG niet alleen in kleur, maar ook in transparante uitvoeringen te vinden, welke kunnen zorgen voor een tof effect in uw print. PETG is wel gevoeliger voor slijtage dan andere filamenten.

ABS

ABS is een ideale keuze wanneer u sterke en hittebestendige prints wilt maken. Door deze hittebestendigheid moet dit filament op een hogere temperatuur geprint worden dan andere filamenten, waarvoor een heated bed nodig is. ABS kan een sterke plasticgeur afgeven tijdens het printen. Werk daarom altijd in een goed geventileerde omgeving wanneer u met dit materiaal werkt. Ondanks dat het hittebestendig is, kan het wel verkleuren wanneer het een lange tijd wordt blootgesteld aan Uv-straling. Het filament is stevig, goed bestand tegen impact en waterbestendig. Tot slot is het mogelijk om ABS-filament na te bewerken met aceton dampen, waardoor de print een glad uiterlijk krijgt. Dit proces wordt ABS smoothing genoemd. Let hierbij wel op dat u uw print niet te lang in de dampen laat staan, dan kan de print namelijk vervormen.

TPE

TPE-filament is een flexibel filament dat bij kamertemperatuur een hoge elasticiteit heeft. Hierdoor is dit rubberachtige materiaal ideaal voor het maken van flexibele objecten, onderdelen of accessoires. Ook kan het gebruikt worden om bijvoorbeeld een schokdemper te printen voor trillende objecten. Het heeft een uitstekende slijtvastheid en kan goed tegen compressie en hoge temperaturen. Wel moet het op een goed afgestelde printtemperatuur en op een lagere snelheid geprint worden, waardoor niet elke extruder geschikt is om te printen met TPE. Controleer daarom eerst of uw printer geschikt is om te printen met TPE-filament.

PVA

PVA is een ideaal ondersteuningsmateriaal. Dit soort filament lost namelijk op in (warm) water, waardoor u modellen kunt printen die anders niet mogelijk waren geweest. Het zelfstandig verwijderen van supports wordt verleden tijd wanneer u gebruik maakt van PVA. Dit filament reageert snel met water en moet daarom zo droog mogelijk bewaard worden. Zo kunt u het beste resultaat uit uw PVA spoel halen.

HIPS

HIPS is een glad, mat filament dat ideaal is voor modelbouw en andere hobbyprojecten. Doordat het licht en duurzaam is, is het echter niet alleen te gebruiken voor kleine, gedetailleerde projecten maar ook voor grote 3D-prints. Het is goed bestand tegen hogere temperaturen en moet hierdoor met een heated bed geprint worden. Naast al deze voordelen kunt u HIPS ook gebruiken als ondersteuningsmateriaal, omdat het oplosbaar is in limoneen. Hierdoor hoeft u de supports van uw 3D-geprinte model niet zelf los te maken, maar kunt u deze zonder extra moeite laten oplossen. Dit maakt HIPS een veelzijdig filament dat voor vele soorten 3D-projecten interessant kan zijn.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is filament?

Filament is een plastic draad die door 3D-printers gebruikt wordt om 3D-objecten te printen. In de extruder van de 3D-printer wordt het filament verwarmd, waardoor het vloeibaar wordt en het uit de nozzle komt. Doordat het filament op de juiste plek wordt geplaatst en opdroogt, wordt er een 3D-model opgebouwd.

Waar wordt filament voor gebruikt?

Filament wordt gebruikt om 3D-prints van te maken. Er zijn vele soorten filament met allemaal hun eigen unieke eigenschappen. Ook zijn er vele kleuren en filamenten met speciale effecten beschikbaar. Hierdoor kunt altijd een filament vinden dat bij uw project past.

Welk filament is het beste?

Het beste filament voor u hangt af van welk project u wilt gaan maken. Wilt u een print voor buiten maken? Dan is het handig om te gaan voor een waterbestendig en hittebestendig filament. Liever een print maken die u vaak gaat gebruiken? Kies dan voor een sterk en impactbestendig filament. Op 123-3D.nl hebben wij een groot aanbod aan filamenten.


Heeft u nog vragen over filament? Bekijk dan deze pagina van ons helpcentrum. Hier beantwoorden wij uw vragen over filament. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen of heeft u een specifieke vraag over 123-3D filament? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.