123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

FEP Films

FEP films bestellen?

Koop hier FEP films voor uw resin 3D-printer. Het diverse assortiment bevat FEP films van topmerken als Creality, Elegoo, Anycubic en Zortrax. Alle FEP films of deze pagina zijn van de hoogste kwaliteit. Bestel vandaag nog uw nieuwe FEP films en ontvang deze morgen in huis.


Bestel eenvoudig FEP films

FEP films zijn een belangrijk onderdeel van resin 3D-printers. Wanneer uw FEP film niet meer goed functioneert kan dit niet alleen invloed hebben op de kwaliteit van uw print, maar kan het ook schade toebrengen aan uw 3D-printer. Houdt daarom altijd de staat van uw FEP film goed in de gaten. Is uw oude FEP film toe aan vervanging? Bestel dan eenvoudig en snel uw nieuwe FEP film hierboven. Hieronder kunt u meer lezen over FEP films.

FEP film

Een FEP (Fluorinated Ethylene Propylene) film is een doorzichtige folie die onderdeel is van uw resin 3D-printer. Deze doorzichtige folie vormt een fysieke barrière tussen de resin en de lichtbron. Hierdoor blijft de lichtbron beschermd en komt deze niet in aanraking met de resin. Het licht kan op deze manier toch de resin uitharden. Het keer op keer gebruiken van de FEP film zorgt ervoor dat deze minder transparant wordt. Dit heeft effect op de kwaliteit van uw print. Ook kan het zijn dat er kleine gaatjes in de film komen. De resin kan dan door de gaatjes op de lichtbron lekken, wat schade aan uw 3D-printer veroorzaakt.

Onderhoud

Om te voorkomen dat u uw FEP film vaak moet vervangen, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Het is aan te raden om de resin tank van uw 3D-printer na elke print te controleren en te reinigen met isopropanol. Dit soort alcohol tast geen kunststoffen aan en verdampt snel. Hierdoor is dit een ideaal middel voor het schoonmaken van de resin tank. Wij adviseren om bij het reinigen gebruik te maken van wegwerphandschoenen. Resin kan namelijk irritaties veroorzaken bij aanraking, waardoor u dit het beste kunt vermijden.

FEP film vervangen

Wanneer uw FEP film verouderd of beschadigd is, is het tijd om deze te vervangen. Het vervangen van een FEP film is niet per se ingewikkeld, maar kan wel tijd kosten omdat deze heel nauwkeurig geplaatst moet worden. De meeste nieuwe FEP films komen met een handleiding. Wilt u toch meer ondersteuning? Dan zijn er online ook video’s te vinden waarin u stap voor stap begeleid wordt.

Wanneer uw FEP film kleine oneffenheden vertoont, betekent die echter niet dat u deze meteen dient te vervangen. Pas als uw prints afwijkingen beginnen te vertonen of van mindere kwaliteit zijn, kunt u het beste uw FEP film vervangen. Bij gaatjes moet u uw FEP film wel direct vervangen, aangezien dit schade aan uw 3D-printer kan veroorzaken.  

Ons assortiment FEP films

Wij hebben een breed aanbod aan FEP films beschikbaar van topmerken zoals Creality, Elegoo, Anycubic en Zortrax. Veel merken hebben FEP films ontwikkeld die speciaal voor hun eigen printers gebruikt kunnen worden. Let bij aanschaf goed op dat u zeker weet of de FEP film die u op het oog heeft ook daadwerkelijk geschikt is voor uw 3D-printer. Naast FEP films bieden wij ook alle andere benodigdheden en accessoires aan die u nodig heeft voor het printen met uw resin 3D-printer. Denk hierbij aan resin, resin filters, veiligheidsproducten en uithardingskamers.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Welke FEP film heb ik nodig?

De FEP film die u nodig heeft voor uw 3D-printer hangt af van de printer die u heeft. De meeste merken hebben FEP films ontwikkeld die speciaal op hun eigen printers passen. Daarom kunt u het beste navul FEP films kopen van hetzelfde merk als uw 3D-printer. Deze zullen precies de goede afmetingen hebben.

Wanneer moet ik mijn FEP film vervangen?

U moet uw FEP film vervangen als deze verouderd of beschadigd is. Verouderde FEP films kunt u herkennen aan krasjes en minder transparantie. Dit zal invloed hebben op de kwaliteit van uw prints. Beschadigde FEP films herkent u aan gaatjes waar resin doorheen kan lekker. Wanneer de printkwaliteit verminderd of wanneer u gaatjes ziet, is uw FEP film aan vervanging toe.

Waar kan ik FEP films kopen?

Hoge kwaliteit FEP films vindt u bij 123-3D.nl. Ons diverse assortiment bevat topmerken als Creality, Elegoo, Anycubic en Zortrax. Naast FEP films hebben wij ook alle resin en benodigdheden voor het maken van perfecte 3D-prints. Bestel vandaag nog FEP films voor uw resin 3D-printer en ontvang deze morgen al thuis.


Heeft u nog vragen over 3D-printen met resin? Of heeft u specifieke vragen over FEP films? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.