123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Raspberry Pi 5 (4 GB)

€ 99,50 (Incl. 21% BTW) (€ 82,23 Excl. 21% BTW )
direct leverbaar
delivery 24h
Morgen in huis
Omschrijving
De Raspberry Pi 5 is de beste Raspberry Pi tot nu toe. Deze krachtige 4 GB single board computer heeft betere CPU- en grafische prestaties dan de Raspberry Pi 4. Het bevat meer I/O-mogelijkheden en heeft een aantal handige functionaliteiten die het gebruik nog aangenamer maken. Met de Raspberry Pi 5 heeft u één van de beste single board computers in handen die anno 2023 op de markt zijn.

Betere CPU- en grafische prestaties
De 64-bit quad-core Arm Cortex-A76-processor van de Raspberry Pi 5 draait op 2,4 GHz met cryptografie-uitbreidingen. Het bord heeft L2-caches van 512 KB per core en een gedeelde L3-cache van 2 MB. Met de nieuwe Broadcom BCM2712 Soc (System on Chip) is het mogelijk voor de Raspberry Pi 5 om 2 tot 3 keer betere prestaties te leveren dan zijn voorganger.

De 800 MHz VideoCore VII GPU is aangesloten op de BCM2712 via PCI Express. Daardoor kan er volledige, dubbele 4Kp60-schermuitvoer worden geboden via micro HDMI met HDR support. Dit maakt de Raspberry Pi 5 ook ideaal om bijvoorbeeld video’s op te kijken of mee te internetten.

Meer I/O-mogelijkheden
Dit is de eerste Raspberry Pi op volledige grootte die gebruik maakt van silicium. De RP1 ‘Southbridge’ zorgt voor het grootste deel van de I/O-mogelijkheden, zoals een 2 vierbaans 1,5 Gbps MIPI-transceivers. Hierdoor worden nieuwe, dubbele CSI/DSI-poorten mogelijk gemaakt die elke combinatie van maximaal 2 camera’s of beeldschermen ondersteunen. Tevens is de totale USB-bandbreedte meer dan verdubbeld ten opzichte van eerdere modellen. Daardoor kunt u sneller informatie overdragen naar externe UAS-schijven en andere snelle randapparatuur. De hogesnelheidsmodus SDR104 Single-lane PCI Express 2.0-interface wordt ondersteund, waardoor de prestaties van de MicroSD-kaart worden verdubbeld.

Overige functionaliteiten
Ten slotte zijn er nog een aantal andere functionaliteiten die de Raspberry Pi 5 onderscheiden van eerdere modellen. Zo maakt u eenvoudig gebruik van de ingebouwde RTC (Real-time clock) die ook werkt zonder netstroom of verbinding met het internet (wanneer u een back-up batterij heeft aangesloten). Het bord heeft een header waarmee u een back-up batterij voor de RTC kunt toevoegen.

De GPIO-pinheader heeft een nieuwe, speciale ventilatorheader aan de rechterkant. Hier kunt u een koelventilator op aansluiten zonder dat deze in de weg zit van uw GPIO-aangesloten apparaten. De Raspberry Pi 5-behuizing en de Actieve Koeling gebruiken de JST-fitting voor deze header.

De speciale UART-header zorgt ervoor dat u uw Raspberry Pi 5 nu headless kunt bedienen en debuggen, zonder uw GPIO-pinnen te verstoren. Tevens is foutopsporing mogelijk vanaf het opstarten.
Specificaties
Merk: Raspberry Pi TDS: Download
RAM geheugen: 4GB Ons Artikelnr: DAR01229
Bluetooth: 5.0