123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!
  • Home
  • Mijn 3D print heeft gaten tussen de buitenwand en de invulling

Mijn 3D print heeft gaten tussen de buitenwand en de invulling

3d print helpcentrum

3D PRINTPROBLEMEN VERHELPEN

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

Mijn 3D print heeft gaten tussen de buitenwand en de invulling 

Elke laag van uw 3D print bestaat uit een combinatie van de buitenrand en de invulling. De buitenste omtreklijnen vormen een stevige en solide buitenrand voor de print en bepalen de wanddikte. De invulling van de print bestaat over het algemeen uit een snel ‘heen-en-weer’ patroon tussen de buitenranden en vult de rest van de laag op. Door het verschil in printpatroon tussen de buitenranden en de invulling, is het van belang dat deze twee goed aan elkaar zullen hechten. Wanneer u ziet dat er gaten ontstaan tussen de buitenranden en de invulling kan dit verschillende oorzaken hebben.

  • Pas de overlap instellingen aan

    Afhankelijk van welke software u gebruikt, kunt u in de instellingen de optie “inflill overlap” of “outline overlap” aanpassen. Hiermee bepaalt u welk percentage van de buitenrand en de invulling met elkaar overlappen. U vindt deze functie in de software instellingen van uw 3D slicerprogramma.
  • Te snel printen

    Als het veranderen van de overlap instellingen geen effect heeft gehad, kunt u de printsnelheid aanpassen. De invulling van uw 3D print wordt over het algemeen veel sneller geprint dan de buitenranden. Echter, wanneer deze te snel wordt geprint, krijgt het geen kans om goed te hechten aan de buitenrand. Door de printsnelheid aan te passen, verandert u de snelheid van de extruder wanneer deze actief plastic uitperst. Verlaagt u de snelheid met bijvoorbeeld 50% en merkt u dat er geen gaten meer vormen, dan kunt u de snelheid verhogen totdat u de perfecte snelheid voor uw 3D printer heeft gevonden.
Terug naar 3D printproblemen
Terug het 3D helpcentrum

Mogelijk ook behulpzaam: