123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Er ontbreken kleine onderdelen of details van mijn 3D print

3d print helpcentrum

3D PRINTPROBLEMEN VERHELPEN

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

Er ontbreken kleine onderdelen of details van mijn 3D print

Lijkt het alsof bepaalde kleine onderdelen van uw 3D print geheel of gedeeltelijk missen? Dan is het printen met een te grote nozzle hier meestal de oorzaak van. De meeste 3D printers zijn standaard uitgerust met een nozzle van 0,4 mm. Met deze gangbare maat print u vrijwel alle objecten probleemloos, tenzij de details die u wilt printen, kleiner zijn dan de diameter van uw nozzle.

Hoe kunt u kleine details succesvol printen?

Er zijn verschillende manieren om extreem dunne en kleine, gedetailleerde onderdelen succesvol te printen. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met de meest voorkomende oorzaken én oplossingen.
  • Activeer de ‘single extrusion walls’ functie

    De meeste slicer software aanbieders - Simplifi3d en Cura - hebben een speciale module ontwikkeld waarmee u dunne objecten succesvol print. Hiervoor hoeft u enkel de instellingen van uw ‘external thin wall type’ in uw slicer software te veranderen naar ‘allow single extrusion walls’ of ‘vase mode’. U ziet direct of de missende details op deze manier alsnog geprint kunnen worden.
  • Pas het design van uw 3D print aan

    Missen hierna nog steeds delen van uw 3D print, pas dan het design aan. Verbreed de smalle delen zodat ze minimaal de diameter van uw nozzle hebben. Importeer het nieuwe ontwerp in uw slicer software en verifieer of de delen nu wel geprint kunnen worden.
  • Vervang de nozzle

    Bent u niet in staat om het design aan te passen? Dan is de aanschaf van een nieuwe nozzle een slim idee. De meeste 3D experts kiezen voor een nozzle van 0.3 mm en een nozzle van 0.5 mm voor meer variatie tijdens het printen. Wanneer u dunne onderdelen ontwerpt en print, is het belangrijk om de diameter van de nozzle, of een meervoud daarvan, aan te houden zodat de printer uw 3D print eenvoudig in lagen op kan bouwen. 
Terug naar 3D printproblemen
Terug het 3D helpcentrum

Mogelijk ook behulpzaam:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!