123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!
  • Home
  • De toplaag van mijn 3D print heeft krassen

De toplaag van mijn 3D print heeft krassen

3d print helpcentrum

3D PRINTPROBLEMEN VERHELPEN

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

De toplaag van mijn 3D print heeft krassen

Lijkt het alsof de bovenzijde van uw 3D print bekrast is tijdens het printen? Dan wordt dit meestal veroorzaakt doordat de nozzle over de geprinte laag sleept tijdens het herpositioneren van de extruder.

Hoe kunt u deze krasvorming oplossen of voorkomen?

Uw 3D print wordt laag voor laag opgebouwd waardoor er snelle printtijden behaald kunnen worden. Het gebeurt echter wel eens dat er markeringen ontstaan in de bovenste toplaag. Deze markeringen worden ook wel littekens genoemd en kunnen op verschillende manier opgelost of voorkomen worden.
  • Vermijd over-extrusion

    Wanneer u last heeft van over extrusion, is de filamenttoevoer naar de extruder te hoog, en vloeit er te veel filament uit de nozzle. De geprinte lagen zijn hierdoor dikker dan berekend waardoor de nozzle niet genoeg opgetild wordt tijdens het herpositioneren. De nozzle sleept in dit geval door de voorheen geprinte laag en laat zichtbare markeringen achter. Lees ons artikel over het herkennen en voorkomen van over extrusion voor meer informatie.
  • Vertical lift instellingen

    Heeft u geen last van over extrusion, maar toch last van krasvorming op uw 3D objecten? Dan kunt u de ‘vertical lift settings’ verhogen. Deze instellingen zorgen ervoor dat de nozzle automatisch omhoog wordt gebracht vóór het herpositioneren. Stelt u de ‘Retraction vertical lift’ settings in op 0.5 mm, dan zal de extruder altijd 0.5 mm verhoogd worden voordat hij van positie veranderd.
Terug naar 3D printproblemen
Terug het 3D helpcentrum

Mogelijk ook behulpzaam: