123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Bruggen: de zwevende onderdelen van mijn 3D print zakken in

3d print helpcentrum

3D PRINTPROBLEMEN VERHELPEN

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

Er zitten gaten in de dunne wanden van mijn 3D print

Bij het maken van een dunne wand kan het voorkomen dat  hier gaten of openingen in ontstaan. Dit komt vaak voor wanneer u een wand print die slechts enkele malen groter is dan de diameter van de nozzle, ofwel de printkop. Probeert u bijvoorbeeld een wand te printen van 1 mm met een extrusiebreedte (de breedte van de plastic laag die wordt uitgeperst) van 0.4 mm, dan zal uw print problemen ondervinden. Om dit te voorkomen moeten er wat instellingen van uw 3D printer software worden aangepast.

  • Pas de dunne wand instellingen aan

    Heeft uw 3D printer software de optie “gap fill” binnen de opties voor de Internal Thin Wall Type? Dan kunt u deze gebruiken om de ruimte tussen de wanden op te vullen. Hiermee creëert u een heen-en-weer vullingspatroon om de ruimte tussen de openingen te vullen. Een andere oplossing is om de Internal Thin Wall Type optie aan te passen naar “Allow single extrusion fill”. Hiermee wordt de open ruimte in één keer gevuld door een enkele extrusie, op maat aangepast om de opening perfect te vullen.
    Indien u deze instellingen niet heeft, probeer dan te variëren met de extrusiebreedte en de diameter van de binnenste en buitenste omtreklijnen. 
  • Verander de extrusiebreedte

    Het aanpassen van de extrusiebreedte kan ook de juiste oplossing bieden voor het probleem van gaten en openingen in dunne wanden. Wanneer u bijvoorbeeld een wand van 1 mm breed wilt printen, krijgt u een sterke wand wanneer u de extrusie breedte om 0.5 mm zet. Hierdoor sluiten de wanden op elkaar aan en zullen er geen openingen of gaten ontstaan. 

Het aanpassen van een van bovenstaande instellingen helpt u om stevige wanden te creëren, waarbij er geen sprake is van openingen en gaten tussen de wanden. Zo maakt u een stevige 3D print. 
 

Terug naar 3D printproblemen
Terug het 3D helpcentrum

Mogelijk ook behulpzaam:

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!