123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!
 • Home
 • Bruggen: de zwevende onderdelen van mijn 3D print zakken in

Bruggen: de zwevende onderdelen van mijn 3D print zakken in

3d print helpcentrum

3D PRINTPROBLEMEN VERHELPEN

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

Bruggen: de zwevende onderdelen van mijn 3D print zakken in

Bruggen in 3D-printen zijn wanneer u twee verbindingspunten van een model print die geen of weinig ondersteuning hebben onder hen. Normaal gesproken print een 3D-printer eerst de basislaag, waarop hij het object laag voor laag opbouwt. In tegenstelling daarmee is er geen basislaag tussen twee punten bij het bruggen. Het probleem van bruggen is dat ze kunnen inzakken of hangen in plaats van rechte lijnen te vormen. Dit komt omdat de spanning die de brug omhoog houdt niet voldoende is om de zwaartekracht te overwinnen. Dit kan leiden tot slechte printkwaliteit, stringing of zelfs mislukte prints.

 • Controleer en pas uw bruginstellingen aan in uw slicer

  Sommige slicers hebben speciale instellingen voor bruggen, zoals de snelheid, de temperatuur, de ventilatorsnelheid en de hoek van de brug. Deze instellingen kunnen helpen om de spanning te verhogen en de doorbuiging te verminderen.
 • Verlaag uw printsnelheid en printtemperatuur

  Een lagere snelheid en temperatuur kunnen ervoor zorgen dat het filament sneller afkoelt en stolt, waardoor het minder kans heeft om te zakken. U kunt ook proberen om uw ventilatorsnelheid te verhogen om het afkoelproces te versnellen.
 • Verander de oriëntatie van uw ontwerp

  Soms kunt u het probleem vermijden door uw model anders op het printbed te plaatsen. U kunt proberen om de lengte of de hoek van de brug te verminderen, of om de brug helemaal te elimineren door het model te draaien of te kantelen.
 • Controleer uw filament

  Sommige soorten filament zijn beter geschikt voor bruggen dan andere. Over het algemeen zijn stijvere en minder flexibele materialen beter voor bruggen, zoals PLA of PETG. U kunt ook proberen om een droger filament te gebruiken, omdat vochtig filament meer kans heeft om te druppelen of te stringen. 
 • Gebruik ondersteuningen indien nodig

  Als geen van de bovenstaande oplossingen werkt, kunt u overwegen om ondersteuningen toe te voegen aan uw model. Ondersteuningen kunnen helpen om de brug te ondersteunen en te stabiliseren, waardoor het probleem wordt opgelost. U moet er echter wel voor zorgen dat u de juiste ondersteuningsinstellingen gebruikt en dat u de ondersteuningen na het printen gemakkelijk kunt verwijderen zonder het model te beschadigen.

Het aanpassen van één van de bovenstaande instellingen helpt u om betere bruggen te creëren, waarbij er geen of minder sprake is van verhangingen. 
 

Terug naar 3D printproblemen
Terug het 3D helpcentrum

Mogelijk ook behulpzaam: