123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!
  • Home
  • 3D printer hechting verbeteren

3D printer hechting verbeteren

3d print helpcentrum

3D PRINT HELPCENTRUM

In het 123-3D helpcentrum geven wij antwoord op al uw vragen over 3D software- en printerinstellingen, problemen die u kunt ondervinden tijdens of na het 3D printen en andere 3D gerelateerde onderwerpen.

Hoe verbeter ik de hechting van mijn 3D printer?

Een goede hechting van het filament aan het printbed is essentieel. Wanneer de eerste laag niet goed hecht aan het printbed, kunnen verschillende printproblemen ontstaan. Veel printers hebben een verwarmd printbed, waardoor het filament niet te snel afkoelt nadat het op het printbed komt. Een te groot temperatuurverschil kan leiden tot hechtingsproblemen. Uiteraard kunnen er ook problemen bij de printerinstellingen plaatsvinden, maar het kan ook zijn dat u hulpmiddelen nodig heeft om de hechting op uw printbed te optimaliseren.

Wat is Kapton tape?

Een manier om de hechting te verbeteren op een verwarmd printbed is kapton tape. Dit is hele dunne, doorzichtige tape, dat bestand is tegen de hoge temperaturen die nodig zijn tijdens het 3D printen. Deze tape plakt u over het printbed, waarbij het van belang is dat er geen lucht onder de tape blijft zitten. U kunt de kapton tape gebruiken voor een aantal 3D prints, voordat u deze moet vervangen.

Wat is 3DLAC hechtspray?

Een alternatief voor kapton tape is 3DLAC hechtspray U spuit het verwarmde printbed in met deze spray, voordat u begint met printen. Bij een temperatuur van 100-110 graden is de spray extreem sterk klevend, waardoor uw geprinte object perfect op zijn plek gehecht wordt. Wanneer de plaat volledig is afgekoeld, kan uw 3D geprinte object eenvoudig verwijderd worden. De spray is oplosbaar in water waardoor u uw printoppervlak gemakkelijk schoon kunt maken na het printen.

Kan ik ammoniak gebruiken om mijn 3D print beter te laten hechten?

Een andere manier om uw print beter te laten hechten, is het gebruik van ammoniak. Dit doet u door het printbed hiermee schoon te maken, waardoor het filament goed kan hechten op het ontvette oppervlak. Gebruik wel handschoenen tijdens het aanbrengen om uw huid te beschermen. Door de ammoniak wordt de 3D print op een glad oppervlak geprint, wat een glanzend resultaat geeft aan de bodem van uw geprinte object. Het nadeel van ammoniak is de geur. We raden u aan om dit alleen te gebruiken in een goed geventileerde ruimte.

De afstand tussen de printkop en het printbed is te groot

Het kan ook zijn dat de afstand tussen de printkop en het printbed te groot is. De afstand hoeft niet groot te zijn om te kunnen printen. Als er met moeite bijvoorbeeld een visitekaartje of A4 papier tussen past, is de afstand al goed genoeg. Bij een te grote afstand zal het uitgeperste filament niet goed hechten aan de printplaat.
 

Er zijn meerdere mogelijkheden om uw 3D print goed te laten hechten. Heeft uw print last van warping? Kijk dan hier naar de mogelijke oplossingen.

Heeft u een andere vraag?

Heeft u het antwoord op uw vraag niet kunnen vinden in bovenstaand overzicht? Bij 123-3D.nl zijn we elke dag bezig met 3D printen en vinden we het leuk om elke ontwikkeling te volgen. De kennis en ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd, delen we graag met u in ons 3D print helpcentrum!
  Terug naar het 3D print helpcentrum
Terug naar veelgestelde printervragen