123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

UV resin DLP

UV resin DLP kopen?

Bestel hier de ideale resin voor uw DLP 3D-printer. Het brede assortiment bevat resin van topmerken als Real, Elegoo, Zortrax en iFun voor de laagste prijs. Bent u op zoek naar een product van een specifieke kleur of een specifiek merk? Maak dan gebruik van de filters om alleen producten te zien die aan uw wensen voldoen. Vandaag besteld is morgen in huis.


1 - 24 van 88

Bestel eenvoudig UV resin DLP

Met UV-resin voor uw DLP 3D-printer tovert u in een handomdraai de meest gedetailleerde 3D-prints tevoorschijn. UV-resin voor DLP hardt alleen uit op de plekken waar de projector licht laat schijnen. Hierdoor is het voor grote prints sneller dan de meeste SLA-printers. Na het goed laten uitharden van uw 3D-print, kunt u ervoor kiezen om deze na te bewerken met accessoires. Lees hieronder meer over DLP of bestel hierboven direct het product dat u nodig heeft.

DLP 3D-printers

DLP 3D-printers gebruiken vat polymerisatie technologie om een 3D-object te creëren. In een slicer programma kunt u uw 3D-model in lagen laten verdelen. Een lichtprojector projecteert het model vervolgens laag voor laag. Hierdoor wordt lichtgevoelige resin selectief uitgehard, namelijk alleen op de plekken waar licht geprojecteerd wordt. Wanneer een laag kort aan het licht is blootgesteld en is uitgehard, beweegt de bouwplaat een klein stukje omhoog. Zo wordt er weer plek gemaakt voor een nieuwe laag om uit te harden. Door dit te blijven herhalen en alle lagen van een model uit te harden met behulp van de lichtprojector, ontstaat er uiteindelijk een 3D-print.

DLP, LCD en SLA

Niet alleen DLP 3D-printers maken gebruik van vat polymerisatie technologie. LCD en SLA 3D-printers gebruiken hetzelfde principe. Toch zijn deze printers niet hetzelfde en is niet elke resin geschikt voor al deze technieken.

Zowel DLP als LCD 3D-printers maken gebruik van lichtprojectie. Bij DLP wordt dit gedaan door middel van een projector die een deel van het model projecteert. Bij LCD wordt er gebruik gemaakt van een LCD-scherm waar een deel van de leds aangaan, alleen op de plekken die uitgehard moeten worden. Hierdoor kan vaak wel dezelfde resin worden gebruikt als voor DLP 3D-printers. Om er zeker van te zijn dat een resin zowel voor DLP- als LCD-printers gebruikt kan worden, kunt u het beste kijken of het op het label vermeld wordt.

SLA 3D-printers gebruiken een andere manier om resin uit te harden, namelijk een laser die alleen de delen traceert die uitgehard moeten worden. Omdat de laser niet in één keer een hele laag verlicht, duurt deze techniek vaak net iets langer dan DLP en LCD. Daarnaast kan niet dezelfde resin gebruik worden als voor DLP 3D-printers, omdat DLP gebruik maakt van licht voor de belichting en SLA een laser.  

Ons assortiment UV DLP resin

Wij hebben een divers aanbod aan UV resin voor DLP-printers beschikbaar. Ons assortiment bevat alleen resin van de hoogste kwaliteit en dat voor de laagste prijs. Vind eenvoudig resin van uw favoriete topmerk, zoals Real, Elegoo, Zortrax en ifun. Daarnaast hebben wij ook alle benodigdheden waarmee u uw project tot een succes kunt brengen, zoals resin filters voor het filteren van uw overgebleven resin.

Uitharden

Nadat u een print heeft gemaakt met resin is het belangrijk om deze uit te harden. In tegenstelling tot FDM-printers wordt resin niet volledig hard tijdens het printen zelf. Het model zal daarom nog extra moeten worden blootgesteld aan UV-licht om deze uit te harden. Wanneer u dit gedaan heeft, zal de print een glad oppervlak hebben en langer meegaan. Om uw print zo gelijkmatig mogelijk te belichten kunt u het beste een uithardingskamer gebruiken. Deze zorgt ervoor dat er van alle kanten UV-licht op uw print geschenen wordt, waardoor alle kanten van de print evenveel licht vangen en even sterk worden.

De uithardingstijd van een print hangt af van een aantal factoren. Wanneer uw resin een lange belichtingstijd heeft, is de kans groot dat uw print ook een langere uithardingstijd heeft. Daarnaast kan de kleur van de resin een rol spelen in de uithardingstijd. Donker gekleurde resin moet vaak langer worden blootgesteld aan UV-licht dan licht gekleurde resin, omdat het pigment ook een deel van het licht absorbeert. Hierdoor kan de resin zelf minder licht absorberen. Voor de ideale uithardingstijd kunt u het beste de fles raadplegen. Daarop vermeldt de leverancier vaak hoe lang u uw print aan UV-licht bloot moet stellen.

Nabewerken

Wanneer uw 3D-print volledig uitgehard is, kunt u ervoor kiezen om deze na te bewerken. Hiervoor zijn verschillende accessoires beschikbaar. Zo kunt u uw print bijvoorbeeld een coating te geven, waarmee u uw print beter beschermt. Ook kunt u ervoor kiezen om uw print te schuren en vervolgens te schilderen. Op die manier geeft u geheel uw eigen draai aan uw 3D-print.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is de beste DLP resin?

De beste DLP resin voor uw 3D-printproject hangt af van uw wensen. Er zijn veel verschillende soorten DLP resin beschikbaar, zoals tough, high tensile en water washable. Deze hebben allemaal eigenschappen die net iets van elkaar verschillen. Daardoor kan de ene soort resin net iets geschikter zijn voor uw project dan de andere resin.

Kan DLP resin ook gebruikt worden voor SLA 3D-printers?

Nee, DLP resin kan niet gebruikt worden voor SLA 3D-printers. Een DLP 3D-printer maakt namelijk gebruik van een projector en LED-licht, terwijl een SLA 3D-printer gebruikt maakt van een laser. Doordat ze allebei een andere belichtingstechniek gebruiken, hebben ze andere resin nodig.

Waar kan ik DLP 3D-resin kopen?

DLP 3D-resin van hoge kwaliteit koopt u snel en eenvoudig op 123-3D.nl. Hier hebben wij UV-resin van diverse topmerken zoals Real, Elegoo, iFun en Photocentric. Met behulp van de filters kunt u makkelijk de resin vinden die aan uw eisen voldoet. Bestel vandaag nog UV resin DLP en krijg deze morgen al thuisbezorgd.


Heeft u nog vragen over 3D-printen met resin? Of heeft u specifieke vragen over UV resin voor DLP 3D-printers? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.