123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Daglicht resin

Daglicht resin bestellen?

Koop hier voordelig daglicht resin voor uw LCD 3D-printer met zichtbaar daglicht. Het assortiment bevat zowel resin als alle benodigde accessoires om uw 3D-prints tot leven te wekken. Alle resins op deze pagina zijn van hoge kwaliteit en kunnen fijne details printen. Daglicht resin is in verschillende kleuren en uitvoeringen beschikbaar. Bestel vandaag nog het daglicht resin die u nodig heeft en ga morgen al aan de slag met uw nieuwe project.


Bestel eenvoudig daglicht resin

Breng eenvoudig uw creatieve ideeën tot leven met daglicht resin. Deze resin is van hoge kwaliteit, breekt niet snel en kan gebruikt worden met 3D-printers die gebruik maken van een LCD met zichtbaar daglicht. Dit houdt in dat de UV-golflengte anders is dan bij 3D-printers die gebruik maken van een LCD met UV-licht of en UV-laser. Lees hieronder meer over daglicht resin of bestel hierboven direct het product dat u nodig heeft.

Daglicht resin

Daglicht resin is resin die alleen met een specifieke soort 3D-printer gebruikt kan worden, namelijk een LCD 3D-printer met zichtbaar daglicht. Deze 3D-printer geeft licht af op een andere UV-golflengte (460 nm), waardoor er een speciale resin nodig is die hier goed op reageert. Daarvoor is daglicht resin ontworpen. Daglicht resin functioneert goed bij deze golflengte, waardoor u moeiteloos prints kunt maken.

Ons assortiment daglicht resin

Wij hebben een divers aanbod daglicht resin van Photocentric beschikbaar. Deze resins zijn van hoge kwaliteit, stevig, harden snel uit en hebben een lage krimpfactor. Ook is het mogelijk om castable resin te bestellen, waarmee u gietmallen van hoge definitie kunt maken. Er blijft bijna geen as achter na het gieten, wat dit een ideale resin maakt voor het gieten van gedetailleerde modellen. Naast daglicht resin hebben wij ook water washable, UV-resin en alle benodigde accessoires in ons assortiment.

Uitharden

Wanneer een 3D-model geprint is met een resin 3D-printer, moet deze uitgehard worden. In tegenstelling tot FDM-printers wordt resin niet volledig hard tijdens het printen. Dit betekent dat de print nog moet worden blootgesteld aan UV-straling nadat deze geprint is. Wanneer uw print volledig uitgehard is, zal deze langer meegaan en een glad oppervlak hebben. Wilt u uw print gelijkmatig uitharden en het best mogelijke resultaat bereiken? Kies er dan voor om gebruik te maken van een uithardingskamer. Deze kamers belichten de print tegelijkertijd van alle kanten, waardoor elke zijde evenveel licht opvangen.

Hoelang het duurt voordat een print goed uitgehard is, hangt af van een aantal factoren. Resin met een lange belichtingstijd kan namelijk ook een langere uithardingstijd hebben. Daarnaast kan de kleur van de resin een rol spelen. Donker gekleurde resin kan namelijk een langere uithardingstijd hebben dan licht gekleurde resin, omdat het pigment ook een deel van het UV-licht opneemt. Voor de ideale uithardingstijd kunt u het beste het etiket op de fles raadplegen.  

Nabewerken

Na het uitharden kunt u uw print nabewerken. Daglicht resin werkt na het uitharden hetzelfde als UV-resin, waardoor u dezelfde soort accessoires kunt gebruiken. Om uw print een extra beschermlaag en glanzende uitstraling te geven, kunt u kiezen voor een coating. Wilt u uw print liever decoreren met kleuren? Schuur dan uw print op en gebruik verf om gekleurde accenten toe te voegen.

 

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is de beste daglicht resin?

De beste daglicht resin voor u hangt af van welk project u er mee wilt maken. Er zijn verschillende soorten daglicht resin beschikbaar, waaronder normale daglicht resin en castable resin. Normale resin is ideaal voor het maken van sterke objecten, castable resin kan gebruikt worden voor het maken van sterke mallen. Beide zijn van hoge kwaliteit.

Is water washable resin giftig?

Alle resin bevat stoffen die irritaties kunnen veroorzaken bij inademing of aanraking. Hierdoor is het ook bij werken met water washable resin belangrijk om gepaste maatregelen te treffen. Werk altijd in een goed geventileerde omgeving met handschoenen en een mondmasker en probeer direct contact met de resin zo veel mogelijk te vermijden.

Waar kan ik daglicht 3D-resin kopen?

Hoge kwaliteit daglicht resin vindt u eenvoudig en snel op 123-3D.nl. Ons brede aanbod bevat daglicht resin van topmerken zoals Photocentric. Wij hebben alle resin en accessoires die u zoekt voor uw volgende 3D-print project. Bestel vandaag nog de daglicht resin die u nodig heeft en krijg deze morgen al thuisbezorgd.


Heeft u nog vragen over 3D-printen met resin? Of heeft u specifieke vragen over daglicht resin? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.