123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

Water washable

Water washable resin bestellen?

Koop hier uw water washable resin. Het uitgebreide assortiment bevat resin van topmerken als Elegoo, Wanhao en eSun. De filters kunnen u helpen om sneller de perfecte resin te vinden. Alle resins op deze pagina zijn water washable en van hoge kwaliteit. Bestel vandaag nog water washable resin en ontvang deze morgen in huis.


1 - 24 van 48

Bestel eenvoudig water washable resin

Ontdek een wereld aan creatieve mogelijkheden met water washable resin. Deze resin is van hoge kwaliteit, zeer gebruiksvriendelijk en kan gebruikt worden met de meeste DLP/LCD 3D-printers. Omdat de resin water washable is, zijn er geen chemicaliën nodig voor de nabewerking. In plaats daarvan kunt u ervoor kiezen om uw print na te bewerken met een coating of verf. Lees hieronder meer over water washable resin of bestel hierboven direct het product dat u nodig heeft.

Wat is water washable resin?

Water washable resin is resin die na het printen makkelijk gewassen kan worden met water. Hierdoor hoeft u geen chemicaliën meer te gebruiken. Het water waarin de print is gewassen kan echter niet zomaar door de gootsteen of het toilet worden gespoeld. Eerst moet u het water in zonlicht plaatsen zodat de overgebleven resin in het water hard kan worden. Deze resin kunt u vervolgens uit het water filteren.

Resin weggooien

Zowel de resin als het water zijn chemisch afval. Daarom moeten deze op een veilige manier worden weggegooid. Vaak kunt u klein chemisch afval inleveren bij de milieustraat of afvalscheidingsstation van uw gemeente.

Ons assortiment water washable resin

Wij hebben een divers assortiment aan water washable resin beschikbaar van verschillende topmerken, zoals Elegoo, Wanhao, eSun en iFun. Alle resins die wij aanbieden zijn van hoge kwaliteit en printen met gemak de fijnste details. Naast water washable resin verkopen wij ook andere soorten resin en alle benodigdheden voor zowel uw 3D-printer als uw prints. Denk hierbij aan resin filters, veiligheidsproducten, FEP-films en uithardingskamers.

Uitharden

Na het printen van een 3D-model moet deze uitharden. In tegenstelling tot FDM-printers wordt resin namelijk niet volledig hard tijdens het printen. Dit betekent dat het model na het printen nog moet worden blootgesteld aan UV-licht. Wanneer uw print volledig is uitgehard, zal deze een glad oppervlak hebben en langer meegaan. Voor een gelijkmatige uitharding van uw 3D-print kunt u het beste een uithardingskamer gebruiken. Deze belicht de print van alle kanten tegelijkertijd, waardoor alle zijden evenveel UV-licht opvangen.

Hoelang het duurt voordat een print goed uitgehard is, hangt af van een aantal factoren. Resin met een lange belichtingstijd kan namelijk ook een langere uithardingstijd hebben. Daarnaast kan de kleur van de resin een rol spelen. Donker gekleurde resin kan namelijk een langere uithardingstijd hebben dan licht gekleurde resin, omdat het pigment ook een deel van het UV-licht opneemt. Voor de ideale uithardingstijd kunt u het beste het etiket op de fles raadplegen.

Nabewerken

Na het uitharden kunt u ervoor kiezen om uw print na te bewerken. Daarvoor kunt u gebruik maken van verschillende accessoires, zoals een coating of verven. Met een coating geeft u uw print een beschermlaag en een glanzende uitstraling. Door uw print te schuren en daarna te verven kunt u uw print naar wens decoreren.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is de beste water washable resin?

De beste water washable resin hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Er zijn vele merken die water washable resin hebben uitgebracht, zoals Elegoo, Wanhao, eSun en iFun. Deze resins hebben niet allemaal precies dezelfde samenstelling, waardoor de ene resin fijner voor u kan zijn dan de andere.

Is water washable resin giftig?

Alle resin bevat stoffen die irritaties kunnen veroorzaken bij inademing of aanraking. Hierdoor is het ook bij werken met water washable resin belangrijk op gepaste maatregelen te treffen. Werk altijd in een goed geventileerde omgeving met handschoenen en een mondmasker en probeer direct contact met de resin zo veel mogelijk te vermijden.

Waar kan ik water washable 3D-resin kopen?

Water washable resin van hoge kwaliteit vindt u snel en eenvoudig op 123-3D.nl. Ons brede assortiment bevat topmerken Elegoo, Wanhao en eSun. Wij hebben de resin en accessoires die u zoekt voor uw volgende 3D-print. Bestel vandaag nog water washable resin van uw favoriete merk en ontvang deze morgen al thuis.


Heeft u nog vragen over 3D-printen met resin? Of heeft u specifieke vragen over UV resin voor laser 3D-printers? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.