123-3D - 3D Printers en 3D filament - Homepage logo
123 3D B.V.
Koningsbeltweg 52
1329 AK Almere
Telefoon: 0294-787127
Fax: 0294-787124
E-mail: info@123-3D.nl
meer dan 4 miljoen klanten! Thuiswinkel Waarborg

powered by 123inkt.nl

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% BTW)
Laagste prijs garantie!

Populaire producten

UV resin laser

UV resin laser kopen?

Bestel hier UV resin voor uw SLA 3D-printer. Het assortiment bevat zowel resin als alle benodigde accessoires om perfecte 3D-prints te maken. Kies voor een resin die sterke en harde objecten maakt of voor een resin die sterke, maar toch nog flexibele objecten maakt. Alle resins zijn van hoge kwaliteit en produceren prints met scherpe details. Vandaag besteld is morgen in huis.


Bestel eenvoudig UV resin laser

Met UV-resin voor uw SLA 3D-printer met laser kunt u de mooiste 3D-prints maken. UV-resin voor laser hardt alleen uit op de plekken waar de laser op schijnt. De laser moet de afbeelding op de laag helemaal traceren om alle delen uit te kunnen harden. Na het laten uitharden van uw print, kunt u deze naar wens nabewerken met accessoires. Lees hieronder meer over SLA laser 3D-printers of bestel hierboven direct het product dat u nodig heeft.

Wat is een SLA laser 3D-printer?

SLA laser 3D-printers maken gebruik van vat polymerisatie technologie om een 3D-object te creëren. In een slicer programma kunt u uw 3D-model in lagen laten verdelen. Een laser traceert het model vervolgens laag voor laag met behulp van galvanometers. Zo wordt lichtgevoelige resin selectief uitgehard en ontstaat er laag voor laag een 3D-print. Na het traceren en uitharden van een laag, beweegt de bouwplaat een stukje omhoog. Hierdoor is er weer plek voor een nieuwe laag om uitgehard te worden. Dit proces wordt herhaald totdat alle lagen van het model uitgehard zijn en uw print klaar is.

Het verschil tussen DLP, LCD en SLA

SLA is een van de bekendste soorten resin printers. Daarom wordt de term ‘SLA 3D-printer’ tegenwoordig ook vaak gebruikt om een resin 3D-printer aan te duiden. Hoewel alle SLA 3D-printers ook resin printers zijn, is dit andersom niet het geval. Naast SLA zijn er namelijk nog 2 technieken die vat polymerisatie gebruiken.

DLP en LCD 3D-printers zijn ook resin printers die dezelfde techniek gebruiken. In tegenstelling tot SLA 3D-printers, die een laser gebruiken om resin uit te harden, maken DLP en LCD 3D-printers gebruik van lichtprojectie. DLP doet dit door middel van een projector die het model laag voor laag projecteert. LCD maakt gebruik van een LED-scherm waarvan alleen de LEDs aangaan op de plekken die uitgehard moeten worden. Omdat DLP en LCD beide gebruikmaken van licht, kunnen deze twee soorten printers vaak dezelfde resin gebruiken. Om er zeker van te zijn dat een resin zowel voor DLP- als LCD-printers gebruikt kan worden, kunt u het beste kijken of het op het label vermeld wordt.

SLA 3D-printers maken gebruik van een laser die delen van een laag traceert om zo een laag uit te harden. Hierdoor zijn deze printers voor grote prints vaak iets langzamer dan DLP/LCD 3D-printers, die een hele laag in één keer uitharden. Omdat SLA gebruik maakt van een laser in plaats van licht, kan deze resin niet gebruikt worden voor DLP en LCD 3D-printers.

Ons assortiment UV laser resin

Bekijk ons assortiment aan UV laser resin en vindt de ideale resin voor uw 3D-printproject. Alle resin die wij verkopen is van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs. Naast UV resin voor laser 3D-printers verkopen wij ook alle benodigdheden voor zowel uw 3D-printer als uw print. Denk hierbij aan resin filters, veiligheidsproducten, FEP-films en uithardingskamers.

Uitharden

Na het maken van een 3D-print moet u deze nog uitharden. In tegenstelling tot FDM-printers hardt resin niet volledig uit tijdens het printen. Daarom moet het model na het printen extra worden blootgesteld aan UV-licht om uit te harden. Hierna zal uw print een glad oppervlak hebben en langer meegaan. Om ervoor te zorgen dat uw print gelijkmatig uithardt, kunt u het beste een uithardingskamer gebruiken. Deze kamer belicht uw 3D-print van alle kanten met UV-licht, waardoor alle kanten evenveel licht vangen.

Hoe lang een print moet uitharden hangt af van een aantal factoren. Resin met een langere belichtingstijd kan namelijk een langere uithardingstijd hebben in vergelijking met een resin die maar een korte belichtingstijd heeft. Tevens kan de kleur van de resin een rol spelen. Bij donker gekleurde resin absorbeert het pigment ook een deel van het licht, waardoor de print langer moet worden blootgesteld aan UV-licht om volledig uit te harden. Voor de ideale uithardingstijd kunt u het beste het etiket op de fles raadplegen.

Nabewerken

Een goed uitgeharde 3D-print kan eenvoudig nabewerkt worden. Hiervoor zijn verschillende accessoires beschikbaar. Kies voor een coating om uw print een mooie glans en extra bescherming te geven. Wilt u uw print graag meerdere kleuren geven? Dan kunt u ervoor kiezen om uw print te schuren en daarna te verven. Zo kunt u uw print helemaal naar wens decoreren.

Iets anders nodig? Mogelijk ook interessant:

Veelgestelde vragen

Wat is de beste SLA resin?

De beste SLA resin hangt af van het project waarvoor u de resin wilt gebruiken. Niet alle 3D-prints hebben dezelfde eigenschappen nodig. Sommige prints moeten sterk zijn, andere juist flexibel. Daarom zijn er meerdere soorten resin op de markt. De perfecte resin voor uw project hangt dus af van de benodigde eigenschappen.

Kan SLA resin ook gebruikt worden voor DLP/LCD-printers?

Nee, SLA resin kan niet gebruikt worden voor DLP/LCD 3D-printers. Een SLA 3D-printer maakt gebruik van een laser, terwijl een DLP/LCD 3D-printer gebruik maken van LED-licht. Doordat ze allebei een andere belichtingstechniek gebruiken, hebben ze andere resin nodig.

Waar kan ik SLA 3D-resin kopen?

Hoge kwaliteit SLA resin koopt u eenvoudig en snel op 123-3D.nl. Hier hebben wij UV-resin van topmerken zoals Photocentric. Bij ons vindt u de resin en accessoires die u zoekt voor uw volgende 3D-printproject. Bestel vandaag nog UV resin voor laser 3D-printers en krijg deze morgen al thuisbezorgd.

Heeft u nog vragen over 3D-printen met resin? Bekijk dan ons helpcentrum. Hier beantwoorden wij vragen over 3D-printen. Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen of heeft u specifieke vragen over UV resin voor laser 3D-printers? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.